Excite

Opsteekkapsels: als je haar maar goed zit

Wanneer je een gala of een chique receptie in je agenda hebt staan, is het erg mooi om voor de gelegenheid je haar eens op te steken. Een opgestoken kapsel straalt klasse en schoonheid uit. Er bestaan vele soorten opsteekkapsels, de een nog ingewikkelder dan de ander. Lees hier enkele tips over hoe je jouw haar omtovert tot een mooi opgestoken kapsel.

Creatief met haar

Een feestelijk outfit krijgt zoveel meer allure met een feestelijk kapsel. Natuurlijk kun je je haren los laten hangen, maar wanneer je een simpele en niet al te opvallende outfit draagt, geeft een opgestoken kapsel je uiterlijk nét dat beetje extra. Er zijn verschillende soorten opsteekkapsels die je kan maken. Het verschilt per haarsoort welk kapsel het langst blijft zitten.

De Franse wrong

Een opsteekkapsel wat zowel voor feestelijke als voor zakelijke gelegenheden erg geschikt is, is de Franse wrong. De Franse wrong ziet eruit alsof je je haren van onder naar boven hebt opgerold in een strakke rol. Voor extra stevigheid is het juist beter om van boven naar beneden te werken. Je verdeelt hiervoor je haar in drie delen die je per deel stevig oprolt en vastzet met spelden. Het onderste deel van je haren vormt het sluitstuk en door te zorgen dat deze laatste rol een geheel lijkt te vormen met de andere twee opgerolde delen, krijg je een strakke wrong. Voor een nonchalante touch kun je hier en daar wat plukjes los laten hangen. Gebruik wat haarspray om het kapsel op de juiste plek te laten zitten.

Een losse knot

Een van de meest voorkomende haartrends is de losse knot. Voor een mooi resultaat kun je het beste met ongewassen haar te werk gaan omdat ongewassen haar minder glad is. Neem je haren bijeen in een paardenstaart met een elastiekje van soepel stof. Verdeel je haren vervolgens in twee delen en maak twee lussen die je over elkaar heen trekt en vastzet met een tweede elastiekje. Gebruik speldjes om de elastiekjes te verbergen onder je knot.

Half opgestoken haar

Een kapsel dat ook erg elegant is, is half opgestoken haar. Vooral voor mensen met dik haar is dit een erg geschikt kapsel omdat halve opsteekkapsels lichter van gewicht zijn en hierdoor langer in model blijven zitten. Neem voor een half opgestoken kapsel je haren bovenop je hoofd samen in een staart met een heel dun elastiekje. Toupeer de staart om het haar wat ruwer te maken en werk met speldjes de haren op tot een mooie nonchalante knot. Tot slot kun je de loshangende haren mooi afwerken met een krultang voor een speels effect.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021