Excite

Oude nagellak verdunnen

Heb jij ook stroperige, oude nagellak? Door ze te verdunnen gaan je lakjes nog langer mee. Gemiddeld is nagellak twee jaar houdbaar vanaf het moment dat je het flesje opendraait. Doordat er zuurstof bijkomt kan nagellak op termijn dikker worden, waardoor je moeilijker kunt lakken. Zonde van je lak en extra zonde als je een zeldzame limited edition op de kop hebt weten te tikken.

Nagellakverdunner

Om je nagellak te verdunnen bestaan speciale nagellakverdunners, ook wel nagellak thinners genoemd. Sommige nagellakmerken hebben een speciale nagellakverdunner in hun assortiment, maar ze zijn moeilijker te vinden dan je verwacht. De vrij gangbare merken OPI, Mavela, Essie en Orly verkopen thinners; het makkelijkst te vinden in online shops.

Thinner of terpentine

Je kunt ook zelf nagellakverdunner maken. Daarvoor zijn twee oplossingen. Het eerste ligt voor de hand: gebruik een verfverdunner van de bouwmarkt. Nagellak is immers een soort verf en reageert daarom hetzelfde als een wandverf. Zoek in de bouwmarkt naar thinner of terpentine. Pas wel op met de dosering en begin met een paar druppels.

Pure alcohol

De tweede manier is door pure alcohol een op een te vermengen met etherische olie van sinaasappel. De olie zorgt voor een maskering van de alcoholgeur en maakt de nagellak gladder. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere olie die je prettig vindt ruiken. Pure alcohol is een product dat je onder andere bij de apotheek kunt kopen.

Nagellak verdunnen met nagellakremover

Een gerucht dat je nagellak kunt verdunnen met nagellakremover doet ernstig de ronde. Toch is dat geen goede oplossing. Nagellakremover zorgt er op termijn voor dat je nagellak nog meer uitdroogt. Bovendien bestaat het voor een deel uit water. Daardoor wordt de lak op termijn minder compact, waardoor het minder goed dekt en rare vegen kan veroorzaken. Doe dus geen nagellakremover in je nagellak om te verdunnen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021