Excite

Krullen met papillotten

Het kan frustrerend zijn om wanneer je stijl haar hebt, mensen te zien met krullende bossen. Fastastisch! Maar een tijdrovende klus als je met een krultang je hele hoofd moet krullen en drogen. Een permanent kan natuurlijk, maar omdat dit het type krullen is dat uit moet groeien, moet je wel erg zeker zijn van je zaak. Papillotten zijn de oplossing.

Papillotten kopen

Papillotten zijn al een vrij oude methode om mooie krullen te maken in je haar. Tegenwoordig zijn ze te koop bij de drogist. Zo vind je papillotten bij de HEMA, Kruidvat verkoopt papillotten, maar ook de Etos heeft ze in het assortiment. Het zijn vaak schuimrubberen staven van zo'n twintig centimeter lang. Ze worden verkocht per set, omdat je er nogal wat nodig hebt om mooie krullen te maken in je haar.

Papillotten zetten

Je kunt op verschillende manieren papillotten zetten. Een gebruikelijke methode is om 's avonds je haar vochtig te maken om er vervolgens de papillotten in te draaien. Neem een plukje haar en draai deze naar binnen om de schuimrubberen papillot heen. Ga zo je hele hoofd af. Zet ze goed vast en ga slapen zoals je altijd doet. Eventueel met een hoofddoek om, zodat je de papillotten beschermd. De volgende ochtend spray je de krullen in met haarlak en haal je ze er één voor één uit. Kam de krullen niet, maar ga er voorzichtig doorheen met je vingers.

De snelle methode om papillotten te zetten, bijvoorbeeld voordat je een avondje uitgaat, is zonder je haar nat te maken. Zorg dat je haar schoon is en spuit haarlak op elke pluk haar, voordat je de papillot erin draait. Spuit eventueel nog wat water op je hoofd als alle papillotten erin zitten en zet de föhn erop tot ze droog zijn.

Krullen fixeren

Niets is vervelender dan wanneer je versgezette krullen meteen uitzakken als je de papillotten eruit haalt. De truc is om veel haarlak te gebruiken en zo weinig mogelijk te kammen. Voorkom ook dat er water bij je krullen komt. Ga er vanuit dat papillotten geen wondermiddel zijn. Als je lang, dik en zwaar haar hebt, zullen je krullen sneller uitzakken dan bij korter haar. In het eerste geval zul je voor echte mooie krullen toch permanent boven papillotten moeten verkiezen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021