Excite

Welke parfum en geuren passen bij jouw persoonlijkheid?

Er zijn een hoop parfums verkrijgbaar in verschillende winkels, zelfs een aantal waarvan we niks van af weten. Dus, hoe ga je het ideale parfum kiezen? Welke geuren vind jij lekker? De beste en ultieme manier om jouw favoriete geur te vinden, is heel eenvoudig: vraag jezelf af wie je bent en waar je voor staat.

Je persoonlijkheid

Je kledingstijl is een onderdeel van wie je bent en dat geldt ook voor het parfum dat je kiest en draagt. Het vertelt namelijk iets over de persoonlijkheid van degene die hem draagt. Dit betekent alsnog niet dat je maar één soort hoeft te kiezen. Zo kun je meerdere geurtjes kopen en dragen die je stemming uitdrukken. Bijvoorbeeld een lichte, frisse parfum voor overdag en een zwaardere, sensuele geur voor 's avonds bij het uitgaan.

Waarom persoonlijk?

De wijze waarop we parfums ervaren worden beslist door onze herinneringen, emoties en jeugd. Geur, emoties en herinneringen zijn immers aan elkaar gehecht, ze staan heel dicht bij elkaar. Soms kun je plotseling overspoeld worden door mooie herinneringen uit je jeugd, wanneer je een bepaalde geur ruikt. Denk aan het verse brood die grootmoeder bakte, de frisse geur van schone kledij of het parfum die je beste vriend(in) altijd droeg en rook wanneer je hem/haar knuffelde. Van alle zintuigen is reukzin het sterkst ontwikkeld, aangezien geur direct onbewust inwerkt op de meest essentiële hersengebieden. En daarom is een parfum erg persoonlijk en kunnen de geuren ervan ons verblijden, stimuleren en opwinden.

De juiste geur voor elk leeftijd

Leeftijd speelt ook een grote rol bij het kiezen van het juiste parfum. Over het algemeen kiezen de jonge meiden voor jonge, bloemige en frisse geuren. Ze zitten meestal in speelse, fijne en pastelkleurige flesjes. De zwaardere parfums kun je beter hebben naarmate je ouder bent. Die zitten juist in luxueuze flacons en zien er vaak sierlijk uit.

Licht, fris en fruitig

Als je een type die graag vrolijk, actief en jeugdig bent, dan zijn frisse en fruitige parfums wellicht iets voor jou. Dit soort geuren zijn ideaal voor de lente en kunnen worden gedragen op bijna iedere gelegenheid. Een aantal voorbeelden zijn: Eau Sauvage van Christian Dior, Liz Claiborne, Amor, Amor van Cacharel en One Summer van Calvin Klein.

Bloemig

Parfums op basis van bloemen blijven het meest geliefd onder de vrouwen, aangezien ze vrouwelijk en romantisch zijn. Zoek naar een parfum vol met geuren van jasmijn, violet, tulp, fresia, sering, lavendel of geranium. Deze kun je zowel overdag als in de zomeravonden dragen.

Oriëntaals

De meeste mensen die Oosterse geuren dragen hebben een sterke wil, zitten vol passie en staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ben jij ook zo'n iemand? Ga dan voor het pittige parfum of oriëntaalse geuren van: Coco van Chanel, Incognito van Dana, Spirit Woman van Antonio Banderas, Obsession for Men van Calvin Klein of Opium van Yves Saint Laurent.

Veel succes met het scoren van het ideale parfum dat bij jou past!


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021