Excite

Nieuws! Parfum in vaste vorm

Hoe fijn zou het zijn om niet rond te hoeven lopen met een breekbaar glazen parfumfles in je handtas. Een oplossing is er nu in parfums in vaste vorm. Parfum in vaste vorm wordt steeds populairder en dat is logisch. De voordelen van een groot gebruiksgemak en de (vaak) lagere kosten wegen met gemak op tegen de traditionele vloeibare parfums.

Wat is een parfum in vaste vorm?

Een parfum in vaste vorm is eigenlijk precies wat het is. Een geurstick of een doosje of blikje met een smeerbaar, zeepachtige substantie met een heerlijke geur naar jouw keuze. Je brengt het aan op plekjes waar je anders zou sprayen, denk aan de binnenkant van je elleboog, je pols en achter je oren. Groot voordeel van de vaste parfums is dat ze geen alcohol bevatten en daarom perfect zijn voor dagen dat je veel in de zon zit.

Waar is parfum in vaste vorm te koop?

Dat een parfum in vaste vorm veel voordelen kent, raakt bij steeds meer cosmeticabedrijven bekend. Je vindt ze tegenwoordig zelfs al bij luxe parfumeriezaken zoals de Douglas of de Ici Paris XL. Sommige geurlijnen hebben namelijk naast een eau de parfum en een eau de toilette tegenwoordig soms ook een parfum in vaste vorm.

Lush, een winkelketen die bekend staat om handgemaakte cosmeticaproducten, heeft een hele brede reeks vaste parfums met rond de twintig verschillende geuren die allemaal schappelijk geprijsd zijn. Ze zitten in een handige verpakking die lijkt op een soort lippenbalsem. De Body Shop heeft enkele vaste parfums in een blikje en soms in de limited editions. Het beautymerk Shizo Natural Cosmetics heeft ook een reeks vaste parfums in een blikje, die geheel bestaan uit natuurlijke ingrediënten.

Belangrijke tip voor parfum in vaste vorm

Omdat een parfum in vaste vorm of 'solid perfume' op basis van een was is, reageert hij op warmte. Op je huid is dat een voordeel, omdat ze makkelijk uit te smeren zijn. Laat je potje echter niet in de warme zon staan om te voorkomen dat je na een paar wijntjes op een zonnig terras je parfum uit je tas moet krabben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021