Excite

Waarom een parfum zonder alcohol?

Iedereen houdt wel van een lekker luchtje. Jij vast ook. Maar krijg jij altijd een beetje de kriebels van parfum? Of misschien voelt je huid niet fijn aan nadat je een luchtje hebt opgespoten? Denk dan eens aan parfum zonder alcohol. Dit soort parfum is namelijk milder voor je huid dan gewone parfum.

Alcohol in parfum

Zoals gezegd, zijn de meeste, reguliere parfums op basis van alcohol. Maar waarom zit er alcohol in parfums? Wel nu, om een parfum te kunnen maken zijn er verschillende ingrediënten nodig. Dat zijn natuurlijk de geurstoffen, die het parfum de signature geur geeft, maar er is ook een oplosmiddel nodig, waardoor die geurstoffen goed met elkaar mengen. En dat oplosmiddel is voor de meeste parfums alcohol.

Hypoallergene parfum

Nu kan niet iedereen die alcohol even goed verdragen op de huid. Sommige mensen met een gevoelige huid krijgen last van huiduitslag en/of jeuk en in erge gevallen ontstaat er zelfs eczeem.

Meer voordelen van alcoholvrije parfum

Niet alleen voor de gevoelige huidjes onder ons is een parfum zonder alcohol een uitkomst. In de zomer heeft iedereen er baat bij. Het grote voordeel van alcoholvrije parfum is namelijk dat het nauwelijks vlekken achterlaat tijdens warm en zonnig weer. Je huid reageert namelijk extra fel op de alcohol in combinatie met zweet en uv-stralen. Parfum zonder alcohol is lichter voor je huid en je zult dus minder last hebben van vlekjes.

Parfum zonder alcohol kopen

De meeste parfummerken hebben wel één of twee parfums zonder alcohol in hun assortiment. Dit zijn overigens doorgaans parfums uit de zomerlijn van het merk.

De zomeredities van 2012 zonder alcohol

Om je een idee te geven van de beschikbare parfum zonder alcohol voor de zomer, zetten we er een aantal voor je op een rij. Het ideale lichte zomergeurtje is Sun van Jil Sander. Ook Kenzo Flower is uitermate geschikt voor de warme zomerdagen. Houd je liever van een wat zwaarder luchtje? Kies dan voor Jean Paul Gaulthier's Summer. Natuurlijk zijn er nog veel meer fijne zomergeurtjes. Ga daarom naar je drogist of parfumerie voor het grootste aanbod.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021