Excite

Parfumolie: een mengsel van geuren

Parfumolie is een olie bestaande uit mengsels van geurstoffen. Deze geuren kunnen puur uit natuurlijke grondstoffen bestaan, maar ook synthetisch zijn. De geuren kunnen imitaties van bestaande geuren zijn, maar ook getrokken van echte geuren. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij bloemachtige geuren. Parfumolie kan overal in verwerkt zitten, van shampoo tot zeep.

Parfumolie in cosmetica

Bijna ieder cosmetisch product bevat parfumolie. Dit wordt aan het product toegevoegd om het een lekker geurtje te geven. Niemand wil zijn of haar haren natuurlijk wassen met stinkende shampoo. Een parfumolie is een complete geur, maar natuurlijk kun je de oliën ook met elkaar vermengen. De geuren zullen per product van elkaar verschillen. Een schoonmaakproduct zal natuurlijk anders en meer naar chloor moeten ruiken dan bijvoorbeeld een crème voor je gezicht. Parfumolie is dus in feite een grondstof voor een cosmetisch of ander product en niet een parfum die je op je lichaam aanbrengt om lekker te ruiken. Parfumolie kan dus zelfs in geurkaarsen gevonden worden.

Verhoudingen parfumolie in een product

Omdat parfumolie vrij sterk is, wordt er aangeraden om slechts kleine hoeveelheden aan cosmetische producten toe te voegen. Zo worden er voor producten die niet op de huid blijven liggen zoals douchegel, shampoo en zeep zo'n 3 procent aan oliën toegevoegd. De geur vaagt weg tijdens het afspoelen, maar zo blijft er toch nog een geurtje na op de huid. Voor producten die wel op de huid blijven liggen zoals crème wordt er zo'n 0,8 procent toegevoegd. Dit omdat de crème natuurlijk niet té sterk aanwezig moet zijn of te sterk moet geuren.

Allergie voor parfumolie

Sommige mensen zijn allergisch voor parfumolie. De olie kan uitslag of eczeem veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid. Voor deze mensen bestaat er parfumvrije cosmetica. Deze cosmetica is veelal te koop bij de apotheek of binnen een speciale sectie in een drogist. De producten zijn ietwat duurder maar wel geschikt voor een gevoelige huid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021