Excite

Hot van de catwalk: pastelkleuren in je haar

Pastelkleuren hebben een komen en gaan op de catwalk. Van seizoen tot seizoen keren ze weer terug in het modebeeld. Dat is niets nieuws. Maar pastelkleuren in je haar, dat is wel iets nieuws onder de zon! Durf jij het aan om te experimenteren met apartje kleurtjes in je haar?

Pastelkleuren op de catwalk: Charlotte Free

Trendsetter op het gebied van mooie pastelkleuren in het haar moet toch wel topmodel Charlotte Free zijn. Het model werd ontdekt terwijl ze aan het winkelen was in haar woonplaats Los Angeles, toen ook al haar signature roze haar dragend. Met de komst van Free op de catwalk van Vivienne Westwood en later ook andere bekende couturiers en modehuizen, kwam de pastelroze coupe meer en meer in de spotlight te staan. En daarmee drongen de pastelkleuren in het haar ook binnen in het straatmodebeeld.

Dip-dye voor de beginner

Wil je zelf ook aan de slag met pastelkleuren in je haar? Dan kun je beginnen met de zogenaamde dip-dye. Met een dip-dye lijkt het net alsof je de punten van je haar in de verfpot hebt gedoopt. Natuurlijk is dat niet echt zo. De kapper bleekt eerst de punten van je haar en daarna kan er een kek kleurtje in. Bijvoorbeeld babyroze, lichtblauw of mintgroen. Waar je maar zin in hebt.

Pastelkleuren in het haar voor de doorzetter

Misschien vind je een dip-dye niet genoeg en durf je het aan om een volledig in pastelkleuren kapsel te verschijnen. Dan kan dat natuurlijk ook. Let er wel op dat je je haar vaak eerst moet ontkleuren, voordat een lichte kleur, zoals pastelkleuren zijn, goed pakken op je haar. Laat dit dus bij de kapper doen!

Haarverzorging voor gekleurd haar

Net als 'gewoon' gekleurd haar, heeft je pastelkleurige haar ook speciale verzorging nodig. Vanwege het bleken alvorens de pastelkleuren in je haar te verven, kan je haar wat droog en broos worden. Regelmatig voedende haarmaskers zijn dan ook een must. Was ook je haar met een shampoo speciaal voor gekleurd haar en gebruik waar nodig ook crèmespoeling gericht op gekleurd haar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021