Excite

Hoe geef je jezelf een pedicure?

Geloof het of niet, maar schoon en gezond uitziende voeten zijn een teken van goede hygiëne. Vooral in de warme zomermaanden wanneer je voeten vaak zichtbaar zijn, is het belangrijk om verzorgde voeten te hebben. Het gaat niet alleen om een kleurtje op je teennagels, aangezien eelt op je hielen of een droge huid niet bepaald mooi is. Met een pedicure kom je al een heel eind. Maar hoe geef je jezelf er een?

Hoe geef je een pedicure?

Een pedicure kun je ondergaan bij de schoonheidsspecialist. Maar je kunt een pedicure ook prima zelf doen. Hoe doe je dat?

Benodigdheden

 • nagelvijl
 • teiltje of voetenbad
 • handdoek
 • gekleurde nagellak
 • eeltschraper
 • puimsteen
 • voetencrème
 • badolie

Hoe ga je te werk?

 1. Voordat je begint met het echte werk, hoor je eerst te kijken naar de conditie van je voeten. Heb je bijvoorbeeld last van veel eelt? Verwijder dit dan eerst zorgvuldig met een eeltschraper.
 2. Giet in een teiltje wat lauwwarm water en een scheut badolie. Beschik je niet over speciale badolie? Dan kun je in plaats daarvan etherische oliën in het water oplossen.
 3. Dompel je voeten in het teiltje voor ongeveer een kwartier.
 4. Neem er goed de tijd voor. Je kunt in de tussen tijd een boek of tijdschrift lezen, of een leuke film op televisie kijken.
 5. Droog vervolgens je voeten goed af met een zachte handdoek.
 6. Heb je nog het gevoel dat ze niet zacht genoeg zijn? Verwijder dan de harde, dode huidcellen met een puimsteen. Besteed bovenal extra aandacht aan je hielen en voetzolen.
 7. Geef daarna je teennagels een nette vorm naar keuze met een nagelvijl. Gebruik het liefst geen nagelschaartjes of een nagelknipper. Je kunt namelijk je nagels beschadigen of breken. Dit zie je met name terug als je nagels weer groeien.
 8. Smeer je voeten nu in met een voetencrème voor zachte voeten.
 9. Lak je teennagels nog eventueel met een leuk kleur naar keuze.
 10. Laat het opdrogen en klaar is je pedicure!

Je voeten onderhouden met een pedicure

Geef jezelf zo nu en dan een pedicure. Je voeten die je gewicht dragen verdienen het! Ze zien er stukken mooier uit én ze voelen ook veel zachter aan. Je voeten zijn nu een stuk fijner om naar te kijken. Net zoals je handen zijn nu ook je voeten een visitekaartje!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021