Excite

Huidverzorging: wat is een peeling?

Verzorg je je huid al hartstikke goed? Prima! Maar soms heb je nou nét even een tikkeltje meer nodig en kun je best een peeling gebruiken. Een peeling wordt ook wel dermapeeling of chemexfoliation genoemd. Bij een peeling worden oude huidcellen verwijderd, zodat de jonge, zachte en stralende huid tevoorschijn komt.

Waar doet een peeling?

Een peeling verwijdert de opperlaag die bestaat uit dode of zwakke huidcellen. Dode en zwakke huidcellen veroorzaken oneffenheden in je huid. Als je erg last hebt van oneffenheden, is een peeling dus echt een uitkomst. Denk hierbij aan huidproblemen als acne, pigmentvlekken, rimpels, littekens, rokershuid, gerstekorrels, een grauwe huid of een beschadigde huid door de zon. Met een goed uitgevoerde peeling vervagen of verdwijnen al deze huidproblemen.

Chemische peeling

De chemische peeling is de meest bekende en meest gebruikte vorm van peeling. Bij een chemische peeling wordt er een etsende vloeistof gebruikt die de bovenste huidcellen deels laat afsterven. Met deze uitzonderlijk versnelde methode van huidvernieuwing, komt je huid na behandeling er een stuk jonger, strakker, gladder en gezonder uit te zien. Voor chemische peelings worden diverse stoffen gebruikt, zoals glycolzuur (licht), TCA-peeling (middel) en fenol (krachtig). Een chemische peeling kun je het best bij een schoonheidsspecialiste ondergaan, aangezien zij precies weet welke stoffen en behandelingen voor jouw huid nodig zal zijn.

Mechanische peeling

Bij mechanische peelings worden geen chemische stoffen gebruikt. Het is dan ook in vergelijking met een chemische peeling een stuk milder. Er worden gebruik gemaakt van apparaten, zoals een microdermabrasie- of een lasermachine. Bij microdermabrasie wordt er met een vacuümpen aluminiumoxyde kristallen op de huid gespoten, zodat de huid als het ware zachtjes geschuurd wordt. Bij een laserbehandeling wordt met behulp van een laser de opperhuid zogezegd verdampt.

Het resultaat van een peeling

Over het algemeen worden de diverse peelings uitgevoerd door schoonheidsspecialistes, dermatologen of artsen. Zij bekijken en bepalen welke peeling het beste bij jouw huidtype past. Ook kijken ze hoeveel behandelingen je nodig hebt voor een optimaal resultaat. Na een peeling wordt je huid steeds mooier, egaler, strakker en gezonder. Het is dus een echte aanrader als je last hebt van huidklachten!


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021