Excite

Kunstmatige krullen met permanent

Veel vrouwen met steil haar verlangen naar een krullend kapsel. Hoewel het heel gemakkelijk is om met een krultang of een föhn in de weer te gaan, is het nog makkelijker om eenmalig krullen aan te brengen, waarna je er nog weken van kan genieten zonder dat je telkens je kapsel bij moet werken. Dit kan met permanent.

Wat is permanent?

Bij iedere vrouw verschilt de haarstructuur van nature. Zo kun je een lichte slag in je haar hebben of juist gezegend zijn met ultrasteil haar. Je haren zijn opgebouwd uit verschillende lagen. De binnenste kern bestaat uit de schors. De schors bestaat uit eiwitten die door de hele lengte van het haar lopen. In de schors zit het merg wat zorgt voor de kleur. Daarnaast bestaan er verschillende verschillende zwavelverbindingen die er voor zorgen dat jouw haar een bepaalde structuur krijgt. Het zetten van een permanent houdt in dat je je haren een chemische behandeling geeft om de structuur te veranderen. De zwavelverbindingen worden zodanig opnieuw gerangschikt dat er een krulstructuur ontstaat.

Het zetten van permanent

Wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens een permanent behandeling? Voordat de kapper je haar gaat behandelen met de permanent vloeistof, wordt het eerst gewassen. Afhankelijk van de grootte van de krullen die je wilt, worden er grote of kleine rollers in je haren ingebracht. Daarna wordt de permanent vloeistof uitgegoten over de rollers, waarna het enkele uren in moet werken. Het laten zetten van een permanent kun je het beste laten doen door een professionele kapper, juist omdat er met chemicaliën wordt gewerkt. Je hebt dan minder kans dat er iets mis kan gaan.

De gevaren van permanent

Wanneer je besluit om een permanent te laten zetten, moet je goed realiseren dat je haren een chemische behandeling zullen ondergaan. Je haar zal daardoor beschadigd raken en het kan lange tijd duren voordat het weer zijn oude glans terug heeft. Meestal moet een permanent er zelfs uit groeien. Daarnaast kunnen er allergische reacties optreden bij het aanbrengen van het vloeistof. Krijg je tijdens het permanenten een branderig gevoel op je hoofdhuid? Was de vloeistof er dan gelijk uit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021