Excite

Beauty trend: petrol make-up look

De nieuwste trend op het gebied van make-up en beauty: de petrol make-up look. Petrol is een bijzondere kleur die doet denken aan felgekleurd lichtblauw dat we een aantal jaren geleden in de mode zagen. Petrol heeft echter ook een hint groen in zich, waardoor het neigt naar turquoise en soms zelfs grijs.

Petrol oog make-up

Blauwe oogschaduw hebben we gezien in de jaren negentig, maar toen al was duidelijk dat enkel een lichtblauwe oogschaduw maar weinig doet voor je make-up. Datzelfde geldt ook voor de petrol make-up look.

Er zijn verschillende tinten blauw, groen en grijs die samen een fantastische petrol oog make-up kunnen maken. Begin met het aanzetten van de arcadeboog met een sterk gepigmenteerde tint petrol. Met een kohl of oogschaduwpotlood in petrol trek je een lijn boven de wipperrand en op het onderste ooglid. Zorg dat je het potlood met een kwastje vermengd met de oogschaduw.

Ga verder met een lichter tint blauw of beige aan de binnenkant van het ooglid. Je kunt eventueel je wimperrand nog extra aanzetten met een vloeibare eyeliner.

Petrol nagellak

Een andere manier om de petrol make-up look te krijgen, is door een mooie petrol-kleurige nagellak. Veel bekende cosmeticamerken hebben blauwtinten in de collectie, zoals Maybelline, maar ook het Etos huismerk en de Hema hebben petrol make-up opgenomen in het vaste aanbod.

Nog leuker is om een holistische nagellak te gebruiken in een blauwtint. Bij deze nagellak verschilt de kleur in afhankelijk van de lichtval, net als bij echt benzine. Blauw, paars, groen en grijze tinten zijn allemaal terug te zien in petrol nagellak.

Blauwe lippenstift

Sommige beautymerken lanceren collecties die weinig enthousiasme ontvangen. Zo zijn er al meerdere keren merken geweest die blauwe lippenstift hebben gelanceerd, zonder veel succes. Wil je lippenstift aanpassen aan de petrol make-up look? Ga dan voor een paarse tint lippenstift en zorg dat paars ook terugkomt in je oog make-up voor een perfecte match.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021