Excite

Photoshop voor foto's op Facebook

Veertig procent van de vrouwen gebruikt photoshop voor hun foto’s op Facebook te posten. Dat blijkt uit een onderzoek van Dove. Negen van de tien vrouwen geven toe ‘bang’ te zijn voor de camera, omdat ze weten dat digitale foto’s gemakkelijk via Twitter, Facebook en Instagram verspreid kunnen worden. En maar liefst driekwart van alle vrouwen heeft daarom wel eens foto’s van zichzelf gedelete.

Perfecte foto’s op Facebook

De reden voor het bewerken van foto’s op Facebook met Photoshop, ligt volgens de onderzoekers bij filmsterren en modellen die ‘perfecte’ foto’s van zichzelf verspreiden via social media. De druk om ook zo’n perfect online imago te hebben ligt bij veel jonge vrouwen dan ook hoog. Een recordaantal vrouwen zorgt er daarom voor dat hun foto’s op Facebook en andere social media, extra knap en aantrekkelijk zijn.

Niet aantrekkelijk

Wanneer vrouwen voor het onderzoek werden geconfronteerd met een foto van zichzelf, vond 75 procent zichzelf lelijk, te dik of niet aantrekkelijk. Het foto’s verwijderen van bijvoorbeeld Facebook, gebeurt niet alleen bij profielfoto’s, maar ook bij vakantiefoto’s, feestjes met familie en vrienden en zelfs foto’s van de eigen diploma-uitreiking werden van het internet gehaald.

Zelfvertrouwen

Volgens een woordvoerder van Dove was het geen verrassing dat vrouwen erg kritisch zijn op hun eigen uiterlijk. Die onzekerheid beïnvloedt hun eigenwaarde en geluk, zo vindt Dove. “Uit dit onderzoek blijkt dat vrouwen het meest kritisch zijn op zichzelf en hun angst voor de camera zorgt ervoor dat ze belangrijke momenten in hun leven missen op beeld.”

“Wij geloven dat je vrouwen van deze en volgende generaties moet helpen een positieve relatie te ontwikkelen met schoonheid. Zo kunnen ze hun zelfvertrouwen opkrikken en daarmee het maximale uit hun leven halen.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021