Excite

Plastische chirurgie voor een glimlach

We zijn wel wat gewend als het gaat om plastische chirurgie uit Azië, maar deze operatie is toch wel erg bizar. De laatste trend uit Korea is plastische chirurgie voor een glimlach die nooit meer verdwijnt. De glimlach wordt letterlijk op het gezicht geopereerd. Dat het juist in Azië een trend is, is niet gek. Tenslotte heeft de glimlach in die regio een culturele waarde.

Smile lipt

Mensen kunnen door middel van de operatie de zijkanten van de mond omhoog laten krullen. Dr. Kwon Taek Keuk van de Zuid-Koreaanse AONE-kliniek is één van de mensen die de operaties uitvoert. Volgens hem geeft de ingreep een heel natuurlijk resultaat: “De mondhoeken krullen heel natuurlijk omhoog. Ook bij een gezicht in rust, maar bij een glimlach worden ze meer uitgesproken.” De kliniek noemt de procedure informeel ‘smile lipt’, een samentrekking van ‘lip’ en ‘lift’.

Chirurgische ingrepen

In Zuid-Korea wordt per hoofd van de bevolking de meeste plastische chirurgische ingrepen uitgevoerd. Volgens statistieken die worden bijgehouden door de ‘International Society of Aesthetic Plastic Surgeons’ is een op de vijf Zuid-Koreaanse vrouwen al eens onder het mes geweest.

De meest voorkomende operaties zijn ooglid- en neuscorrecties, maar de laatste jaren worden steeds riskantere ingrepen een trend. Zo zou een bepaalde operatie aan de kin, die moet zorgen voor een verfijnde onderkaak in V-vorm, in meer dan de helft van de gevallen leiden tot gezichtsverlamming en moeilijkheden met kauwen en slikken. Toch hebben de veelal jonge patiënten het risico graag over voor een mooier uiterlijk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021