Excite

Een pukkel op je gezicht? Een paar tips om hem te camoufleren!

Het gebeurt altijd als je er niet op zit te wachten. De volgende dag heb je een sollicitatiegesprek of een spannende date op je agenda staan. Als je 's morgens in de spiegel kijkt, ontsiert een grote pukkel je gezicht. Op zo'n moment is er niets te bedenken om het puistje ineens te laten verdwijnen. Wat je gelukkig wel kan doen is de pukkel een beetje minder zichtbaar maken, ofwel de pukkel camoufleren. Zo kun je toch naar je belangrijke afspraak toe!

Een pukken camoufleren: hoe doe je dat?

Het is heel belangrijk je huid goed schoon te houden, om pukkeltjes te voorkomen, maar dit geldt ook als de pukkel al zichtbaar is. Reinig je gezicht daarom eerst met water. Water is essentieel voor het behoud van een mooie schone huid. 's Nachts is je huid druk bezig om alle invloeden ongedaan te maken, waar je gedurende de dag aan hebt blootgestaan. Denk daarbij aan invloed van fel zonlicht en uitlaatgassen maar ook aan teveel spanning en voeding die niet goed voor je lichaam zijn. Na het schoonmaken kun je beginnen met het camoufleren van de pukkel. Je kunt dit het beste in een aantal stappen doen.

Stap 1: Breng foundation en concealer aan

Voor een mooie huid die er egaal uit ziet breng je eerst de foundation aan op je gezicht aan en pas daarna smeer je voorzichtig de concealer op de pukkel die je wilt camoufleren. Je kunt dit aanbrengen van de foundation met een make-up kwastje doen, maar ook gewoon met je vingers.

Stap 2: Tint concealer

Het is voor de camouflage erg belangrijk dat de concealer dezelfde tint als je huid heeft. Als je een concealer gebruikt die te licht is, kan er een soort ´kring´op je huid achter blijven, waardoor je juist veel beter ziet dat er een pukkeltje zit, en bereik je dus het tegenovergestelde van wat je wilt!

Stap 3: Minerale poeder

Om je pukkel te camoufleren breng je tot slot een minerale poeder aan. Dit natuurlijke product verstopt namelijk je huidcellen niet. Het bevat geen schadelijke stoffen als kleur- en geurstoffen en ook geen conserveringsmiddelen. Dit helpt de kans op huidirritaties en allergieën minimaal te houden.

Welke producten zijn geschikt om te gebruiken?

Een pukkel camoufleren kan met behulp van vele verschillende producten op de markt. De minerale producten zijn heel geschikt, omdat ze weinig stoffen bevatten die je huid nog verder kunnen irriteren of beschadigen. Twee hele goede producten die zeker in je kast moeten staan zijn Mineralize Concealer en de compacte poeder Mineralize Skinfinish Natural van M.A.C.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021