Excite

Maak een punk rock make-up look

De punk rock make-up look is van alle tijden: veertig jaar geleden wisten de meiden ook dat rondhangen met rocksterren naast de juiste outfit ook niet zonder een goede punk rock make-up look gaat. Dus pak je donkerste eyeliner en kohlpotlood uit je make-up collectie. Punk rock is terug van nooit weggeweest.

Donkere make-up

De punk rock make-up look maak je met veel zwart en andere donkere kleuren. De truc is om een mysterieuze make-up te maken. Probeer vooral sexy en zwoel over te komen en vermijd een depressieve look. Ga voor strakke lijnen en zorg dat je mascara nooit uitloopt. Een goede zwarte eyeliner en mascara, donkere lippenstift in zwart-, paars- of roodtint en zwarte nagellak zijn de basics die je nodig hebt voor een punk rock make-up look.

Make-upbasis aanbrengen

Omdat een punk rock make-up look samengaat met veel oog make-up, is een goede basis heel belangrijk tegen doorlopen van kleuren. Begin daarom altijd met een primer op je oogleden en onder je ogen. Om te voorkomen dat losse oogschaduw onder je oog terecht komt, kun je een dikke laag poeder aanbrengen die je er later weer afveegt. Om de nadruk echt op je donkere look te leggen, is een egale huid belangrijk. Gebruik daarom een goede foundation.

Punk rock oogmake-up

Het belangrijkste in je punk rock make-up look zijn natuurlijk je ogen. Nu je een goede basis hebt aangebracht is het tijd voor de eyeliner. Hierbij heb je de keuze uit een vloeibare eyeliner of een kohlpotlood. Een vloeibare eyeliner zorgt voor een strakker resultaat en is bovendien verkrijgbaar als waterproof.

Zorg in ieder geval voor een strakke lijn boven je wimperrand, die je eventueel iets langer doortrekt dan je ooghoek. Aan de onderkant van je ogen trek je een dun lijntje tot in je ooghoek. Maak je oog make-up af met een donkere oogschaduw in grijs of een blauwtint.

Punk rock lippen

Wat betreft make-up geldt vaak 'less is more', maar bij een punk rock make-up look is niets minder waar. Als je ogen af zijn is het tijd om je lippen op te maken. Omlijn je lippen met een goed lippotlood en kleur ze in. Ga voor de puntjes op de i met een lippenstift in een knalkleur. Om je innerlijke punkrocker naar boven te halen, maak je de punk rock look af met een blusher en zwarte nagellak. Zo ben je klaar voor rock en roll.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021