Excite

Raken vrouwen immuun voor botox?

Slecht nieuws voor gebruikers van het anti-verouderingsmiddel botox. Uit een Duits onderzoek is gebleken dat vrouwen die regelmatig behandelingen met botox laten doen, immuun kunnen worden voor de stof. Daardoor zou na verloop van tijd een botoxbehandeling niet meer werken.

Effect botox neemt af

Botox is de afgelopen jaren een ideaal middel gebleken om rimpels in het voorhoofd en rond de ogen mee te injecteren. Door de behandeling wordt de huid weer strakker. Het resultaat is een jonger uiterlijk. Nu blijkt echter dat naarmate vrouwen (en mannen) meer behandelingen ondergaan, het effect van botox afneemt, zo meldt de Daily Mail.

Antistoffen

Duitse onderzoekers ontdekten dat een op de 200 mensen antistoffen aanmaakt tegen botox, waardoor ze steeds meer van het middel nodig hebben om een botoxbehandeling effectief te maken. Op den duur reageren mensen minder goed op de behandeling, met een immuun voor botox tot gevolg.

Botoxbehandeling

Het onderzoek werd gepubliceerd in de Journal of Neural Transmission. Dr. Kuldeep Minocha van de Absolute Aesthetics Clinic is een specialist op het gebied van botoxinjecties. Hij vertelt in het tijdschrift dat hij ziet dat zijn patiënten na verloop van tijd minder goed reageren op hun botoxbehandeling. “Sommige mensen komen hier al tien jaar voor behandelingen met botox en we zien dat de behandeling minder effectief wordt en ook sneller is uitgewerkt. Het lijkt er op dat hun lichaam de botox steeds sneller afbreekt.”

Foute dosis botox

Waarom mensen immuun worden voor botox is niet bekend. Het zou kunnen dat sommige klinieken de stof te veel verdunnen of een foute dosis geven. Allergan, de product van botox, bevestigt dat overgevoeligheid een probleem kan zijn. Volgens een woordvoerder kan het niet zo zijn dat het gaat om zoveel mensen als uit het Duitse onderzoek is gebleken. Gesjoemel met het product lijkt voor hem een meer voor de hand liggende verklaring.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021