Excite

Zo bestrijd je rimpels in je decolleté

Ze verraden je leeftijd, zelfs als er aan de rest van je lijf en hoofd niets te zien is: rimpels in je decolleté. Gelukkig hoef je je niet neer te leggen bij het idee dat je ze krijgt; er is iets aan te doen. Helemaal tegenhouden lukt misschien niet, maar de impact verminderen wel.

Waar komen de rimpels vandaan?

Rimpels in je decolleté ontstaan door huidveroudering. De huid wordt minder soepel, waardoor rimpels de kans krijgen te ontstaan en door te zetten. Die huidveroudering is niet te vermijden, maar de snelheid waarmee de huid veroudert, is wel te beïnvloeden.

Wie bijvoorbeeld graag in de zon zit, zal op een gegeven moment merken dat zijn of haar huid meer getekend is dan de huid van iemand die zich altijd zorgvuldig beschermt tegen de zon. Je hoeft de zon niet volledig te mijden, maar gevoelige delen - zoals je decolleté - insmeren met een zonnecrème met een hoge factor is zeker aan te raden.

Kleding en rimpels?

Ook je kleding is van belang bij het voorkomen van rimpels in je decolleté. In de zomer is het aantrekkelijk om zoveel mogelijk laag uitgesneden topjes te dragen, maar dat betekent ook een grotere kans op blootstelling aan de zon én dus op rimpels. Die kans verklein je door wat af te wisselen en je decolleté extra te beschermen. Draag bijvoorbeeld om je hals een lekkere luchtige sjaal. Dat staat leuk en het beschermt je huid net een beetje beter. Ook slim: een hooggesloten topje of jurkje. Door weer te kiezen voor blote armen, voorkom je dat het geheel winters lijkt.

Smeren tegen rimpels

Een andere manier om rimpels in je decolleté te bestrijden, is door je huid goed te verzorgen. Reinig je decolleté dagelijks en smeer deze goed in met een voedende crème. Kies liever voor een niet te vette variant. Een dag- en nachtcrème heeft de voorkeur boven een bodylotion. Ook zijn er crèmes die speciaal voor het decolleté zijn ontwikkeld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021