Excite

Rode lippen maken: hoe doe je dat?

Volle rode lippen zijn één van de klassiekers in de make-up. Hoe krijg je die look, zonder dat de lippenstift na een halfuur al op je tanden zit? Dat lees je in dit artikel. Een make-up met rode lippen is het proberen waard, want onderzoek heeft aangetoond dat mannen hevig worden afgeleid van een versgestifte rode mond!

Rode lippen: al eeuwen een trend

De rode lippen trend is niet van de laatste jaren. De oude Egyptenaren gebruikten al kleurstof om hun lippen rood te maken. Waarschijnlijk kenden ook de Egyptische dames het effect van een rode mond. Uit onderzoek is gebleken dat mannen bij een ontmoeting met een vrouw meer dan de helft van de tijd naar haar lippen staren! Des te meer reden om je mond het middelpunt van je gezicht te maken met een rode lippenstift.

Rode lippenstift aanbrengen

Het gevaar van een make-up met rode lippen is dat de lippenstift in no time op je tanden zit, waardoor het lijkt alsof je een rauwe biefstuk hebt gegeten. Dit voorkom je door een goede lippenstift, maar ook door een goede basis van je lipmake-up. Zorg dat je lippen vrij zijn van velletjes, zodat je de lippenstift egaal kunt aanbrengen. Doe dit met een tandenborstel, waarmee je zachtjes je lippen scrubt. Breng eventueel een lippenbalsem aan en laat deze even intrekken. Begin dan met een basis van een dun laagje foundation of concealer. Hiermee zorg je dat de lippenstift goed pakt. Let er op dat je ook met deze basis binnen de lijntjes van je lippen blijft, zodat de lippenstift niet uitloopt.

Lippenstift aanbrengen

Nu is de basis van de rode lippen gelegd. Trek voorzichtig een lijntje met een lipliner om je lippen heen. Als je smalle lippen hebt, kun je hier een beetje smokkelen! Kleur je lippen in met het lippotlood. Breng vervolgens de lippenstift aan. Idealiter doe je dit met een lippenstiftkwastje, omdat je hiermee de lippenstift veel gelijkmatiger kunt dekken. Blijf goed binnen de lijntjes van je lipliner en ga voor een dubbele laag. Maak eventueel af met een lipgloss voor een echte impact.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021