Excite

Hoe creëer je een romantische make-up?

Romantische make-up is perfect voor intieme gelegenheden zoals een spannende blind-date of een romantische dinertje met je geliefde. In dit artikel lees je hoe je een mooie make-up aanbrengt zonder dat je het gevoel krijg dat je overdressed bent wat betreft je maquillage. Dus pak je make-up erbij en ga aan de slag!

Zorg voor goede basis make-up

Net als bij elke stijl make-up is het belangrijk om te beginnen met een egale huid, zodat je een mooi canvas hebt om je romantische look op uit te werken. Reinig je gezicht en zorg voor hydratatie met een goede dagcrème. Gebruik bij voorkeur een crème met een UV-filter om je huid te beschermen tegen de zon. Als het nodig is, verberg je met een conceiler onzuivere plekjes. Maak het af met een dun laagje foundation. Wil je het liever iets lichter houden? Er zijn tegenwoordig dagcrèmes te koop met een tintje die minder zwaar voelen op je huid. Gebruik een poeder om je huid hier en daar te egaliseren als dat nodig is. Om je gezicht vorm te geven, kun je een blusher gebruiken.

Romantische oogmake-up

Om te zorgen dat je make-up niet te heftig wordt, is het belangrijk dat je kiest om je ogen óf je lippen een accent te geven. Mooie lippen zijn prachtig, maar als je van plan bent om spaghetti te eten met je nieuwe lover dan is lippenstift wellicht niet het beste idee. Gebruik voor je eyeliner bij de romantische make-up liever geen zwart. Het maakt je ogen hard en laat je er vaak ouder uit ziet. Ga voor donkerbruin of donkergroen oogpotlood en vervaag het naar boven uit. Breng eveneens een streepje aan op de arcadeboog en werk dit uit met een kwastje. Gebruik een oogschaduw in een lichte kleur en een goede mascara om je oogmake-up af te maken. Met een klein beetje highlighter onder je wenkbrauw en in je ooghoeken bij je neus maak je de ogen sprekend.

Romantische lipmake-up

Ga bij een romantische make-up niet over de top met knalrode of paarse lippen. Kies voor zachte roze- en oranjetinten die je aanbrengt met een kwastje. Gebruik eventueel een lippotlood voor een langere houdbaarheid. Maak je lippen af met een mooie gloss. Pas er tijdens je romantische avond wel op dat je lippenstift niet verplaatst naar je tanden! Neem een klein spiegeltje mee in je handtas en werk je lipproduct bij als het nodig is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021