Excite

Bikinilijn scheren zonder irritaties

Een harige bikinilijn is niks, maar naar het strand in je mooie zwempakje wordt niet veel mooier met een rood gespikkelde huid vol uitslag. Bikinilijn ontharen is geen pretje en de gevolgen zijn vaak nog minder leuk. Met deze tips beperk je het gekriebel na het scheren tot een minimum.

Tips voor een bikinilijn zonder iritaties

Een bikinilijn ontharen zorgt vaak voor irritaties, ingegroeide haren en jeuk. Nat scheren, dat wil zeggen onder de douche met een scheergel, is nog steeds de meest gebruikelijke methode van scheren.

Schoon en scherp scheermes

Een schoon en vooral scherp scheermes is belangrijk. Gebruik niet een gewoon scheermesje voor je benen, of een goedkoop model van de budgetwinkel. Een goed scheermes zorgt ervoor dat je geen snijwondjes oploopt en dat de haren bij de huid worden afgeschoren. Dat betekent langer vrij van stoppels. Kies voor een mesje met meerdere kleine mesjes achter elkaar en een beschermende strip om je huid te beschermen. Een goede scheergel zorgt ervoor dat je haartjes zachter worden. Kies als het mogelijk is voor een pH-neutrale, ongeparfumeerde gel om je intieme zone te beschermen.

Scheertechnieken

Probeer zoveel mogelijk met de haargroeirichting mee te scheren, dit voorkomt voor een groot deel de ingegroeide haartjes. Houd je huid strak en neem de tijd om grondig te scheren. Snel werk of een niet strakgetrokken huid kan leiden tot snijwonden. Datzelfde geldt overigens voor het ontharen van oksels en benen. Scheren na een bad of douche gaat vaak makkelijker, omdat je poriën meer open gaan staan door warm water. Het zorgt er tevens voor dat je gladder kunt scheren.

Zorg na ontharen

Na het scheren is je huid vaak gevoelig. Spoel tijdens en na het scheren de scheergel af met lauw water. Je poriën sluiten dan weer. Zo droogt je huid minder uit. Smeer je huid in met een zachte lotion zoals uierzalf, babycrème of een ander middel voor de gevoelige huid. Er zijn zelfs middelen te koop tegen ingegroeide haren, bekijk dus wat het beste werkt voor jouw huid. Behandel je geschoren delen bij het douchen de volgende dagen met een zachte scrub. Dode huiscellen kunnen namelijk poriën verstoppen. Het voorkomt eveneens ingegroeide haren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021