Excite

Goede shampoo tegen vet haar

Heb je wel eens een bad hair day? Je bent niet de enige. Bijna iedereen heeft wel eens 'iets' met z'n haar. En als je vet haar hebt, dan komt dat vaker voor, omdat je haar er dan minder fris uitziet en zwaar wordt. Maar met een goede shampoo tegen vet haar kun je daar verandering in brengen.

Waar komt het vandaan?

Vet haar kun je op twee manieren krijgen. Als je je haar een paar dagen niet wast, kan het vet worden, omdat je huid talg aanmaakt en dat na verloop van tijd in je haar terecht komt. Je kunt echter ook last hebben van een 'overproductie' aan talg. In dat geval wordt je haar heel snel vet, soms zelfs een paar uur na het douchen. In dat geval mag een shampoo tegen vet haar niet in je kast ontbreken, omdat je daarmee het proces van vet worden onderbreekt.

Milde shampoo

Tijdens je zoektocht naar een shampoo tegen vet haar, zal het je opvallen dat er veel producten zijn die beloven dat je minder vet haar krijgt als je dat gebruikt. Maar helaas is dat niet altijd waar. Het is maar beperkt mogelijk om vet haar tegen te gaan en heel veel stofjes werken niet. Je kunt daarom het beste gaan voor een heel milde shampoo die pH-neutraal is. Dat heeft geen negatieve uitwerking op je hoofdhuid en stimuleert de aanmaak van talg niet. Dit soort shampoos zijn verkrijgbaar in natuurgezondheidswinkels, maar je kunt ze ook in het schap van babyproducten vinden bij de gewone drogist. Omdat babyhuidjes zo gevoelig zijn, zijn de meeste babyproducten - inclusief shampoo - pH-neutraal.

Overige verzorging

Met alleen shampoo tegen vet haar ben je er niet. Ook de overige verzorging is van belang om je haar gezond te houden. Breng het één keer in model en blijf er daarna zoveel mogelijk vanaf. Met je handen, maar ook met borstels of kammen. Die verspreiden namelijk het talg net zo goed over je haar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021