Excite

Al 140 jaar Shiseido make-up

Al toen oprichter Yushin Fukura in 1872 de deuren opende van Shisheido's eerste vestiging in Japan, was de populariteit groot. Als eerste drogisterij gebaseerd op de Westerse wetenschap, begon Shiseido met het produceren van make-up en cosmetica. De Japanners vonden het geweldig en Fukura kreeg al gauw klanten vanuit de Japanse koninklijke familie.

Shiseido: het begin

Shiseido begon als een van Japans eerste Westerse drogisterijen met het produceren van cosmetica en make-up. Shiseido kan worden gezien als een Japans merk met een Europees tintje. De eerste producten waren vooral gericht op huidverzorging. Zo werden er rijstpoeders, lotions, crèmes en parfum ontwikkeld die de basis vormden voor de verdere ontwikkeling van het merk. In 1923 breidde Shiseido vanwege de alsmaar groeiende populariteit het aantal vestigingen in Japan uit. In de jaren '60 ging Shiseido internationaal met haar make-uplijn. Het merk was nu ook verkrijgbaar in Amerika, Duitsland, Italië en Frankrijk. In 1985 werd Shiseido het eerste bedrijf dat lotions produceerde op basis van niet-dierlijke ingrediënten.

Shiseido in moderne tijden

Waar Shiseido ooit als een drogisterij begon, is het vandaag de dag allang geen drogisterij meer. Shiseido heeft in de loop der jaren steeds meer kennis en ervaring opgedaan en kon daardoor steeds meer cosmetica produceren van hoogstaande kwaliteit. Omdat Shiseido's producten uitvoerig worden getest voordat het op de markt wordt gebracht, is Shiseido uitgegroeid tot een wereldmerk waar grote vraag naar is. De producten werken zeer doeltreffend. Binnen Japan focust Shiseido focust zich nog steeds voornamelijk op producten die vooraf gaan aan de make-up, zoals foundation. Voor de exportmarkt heeft Shiseido een volledige make-uplijn ontwikkeld. Hieronder vallen producten zoals lippenstift, eyeliners, oogschaduw en poeders.

Waar is Shiseido te koop?

Ook in Nederland wordt Shiseido make-up in een select aantal winkels verkocht. Bij Douglas is een groot gedeelte van het assortiment verkrijgbaar. Ben je toch op zoek naar een ander Shiseido product en is het in de winkel niet verkrijgbaar? Dan kun je het ook online bestellen via de Shiseido website.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021