Excite

Hoe krijg je een natuurlijke slag in je haar?

Niet iedereen is gezegend met een mooie slag in je haar. Toch hoeft dat niet het einde te betekenen van een mooie droom. Zelfs wanneer je steil Aziatisch haar hebt, valt er heel wat van te maken. Met een föhn, een borstel, wat haarlak en eventueel een krultang kom je een heel eind.

De voorbereiding

Voordat je begint met het maken van slag in je haar, kun je het beste eerst je haren goed wassen. Gebruik hiervoor een shampoo en conditioner voor extra krul. Het haar is hierdoor beter handelbaar en de slag zal langer blijven zitten. Daarnaast is het belangrijk dat je haar halfdroog is. Nat haar is nog zwaar en je moet langer föhnen om het resultaat te zien. Droog je haren na het wassen daarom goed af met een handdoek. Ga niet wrijven met de handdoek, maar probeer met knijpbewegingen het meeste vocht uit je haar te verwijderen. Door te wrijven maak je klitten in het haar waardoor het föhnen moeilijker wordt.

Aan de slag

Nu je eenmaal schoon en halfdroog haar hebt, is het tijd om je haar in te sprayen met een hairprotectioner. Hiermee voorzie je je haren van een extra beschermende laag tegen de hitte van de föhn. Omdat je op een vrij hoge stand zult moeten föhnen, is het aanbrengen van deze spray absolute noodzaak. Het voorkomt dat je haar afbreekt of uitdroogt. Wanneer je eenmaal de spray hebt aangebracht, verdeel je je haren met klemmen in meerdere stukken. Begin van onderen en föhn zo het haar naar boven toe droog. Gebruik een ronde borstel om een mooie slag te maken. Draai hiervoor een lok haar om de borstel vanaf de haarwortel, houd de föhn er tegen aan en föhn de hele lok vanaf de punt tot het uiteinde droog.

Maak het jezelf makkelijker

Om het jezelf nog makkelijker te maken bij het maken van slag in je haar kun je naast de protectioner spray ook mousse in je haren smeren voor extra krul. Gebruik hiervoor slechts een kleine hoeveelheid, omdat je haar anders te vet wordt. Wanneer je klaar bent met föhnen, spray je wat haarlak in je haar om de slag in je haar langer te laten zitten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021