Excite

Slakkengel. Het nieuwe wondermiddel voor je huid?

Enkele jaren geleden dook ie al op, maar nu lijkt het met de aanbiedingen van De Tuinen weer opnieuw aan populariteit te hebben gewonnen: slakkengel. Veel mensen zweren bij dit goedje, omdat het vooral goed zou zijn voor littekens en rimpels, maar wat is nu de werkelijke werking? Wij zetten de voor-en nadelen voor je op een rij.

Wat is slakkengel?

Slakkenslijm of slakkengel is de slijm die door een slak geproduceerd wordt. Door dit slijm kan de slak zich gemakkelijk voortbewegen en het lichaam van de slak glijdt overal gemakkelijk overheen. Het slakkenslijm zou ook vernieuwende eigenschappen hebben, de slak houdt immers ook zijn huisje in goede conditie door het slijm wat hij produceert. Met deze gedachte is men dit slijm gaan verzamelen om te verwerken in verzorgingsproducten voor de huid.

Op speciale slakkenboerderijen worden slakken gekweekt. Door deze slakken over glazen platen te laten kruipen, wordt er slijm verzameld. De slakken krijgen ook een middel, waardoor zij meer slijm gaan produceren. Het slijm wat de slakken achterlaten op de glazen platen wordt verzameld. Dit slakkenslijm wordt vervolgens verwerkt in producten die goed zouden zijn voor onze huid.

Welke werking belooft het te hebben voor je huid?

Van slakkengel wordt beweerd dat het beschadigde huid kan repareren. De slak kan immers ook zijn eigen huisje repareren, wanneer er iets beschadigd is. Daarom zou slakkengel ook heilzaam zijn voor de huid van mensen. De eigenschappen die aan slakkengel worden toegekend zijn het herstellen en verjongen van de huid, het vervagen van littekens en het verminderen van acné.

Welke stof in slakkengel zorgt voor verbetering van de huid?

Slakkengel is een product wat rijk is aan allantoïne. Van deze stof is al heel lang bekend dat deze de huid kan herstellen. Ook collageen en fruitzuur maken onderdeel uit van slakkengel. Collageen versoepelt de huid en fruitzuur kan verjongend werken.

Wat zijn de nadelen van slakkengel?

Het gebruik van slakkengel kan wat trekkerig aanvoelen op de huid, met name in het gezicht zorgt het voor een droog en trekkerig gevoel. Om dit te voorkomen kan je de gel als een serum gebruiken onder de dagcrème die je dagelijks gebruikt. Aan de andere kant is het ook zo dat in veel huidverzorgingsproducten al slakkenslijm verwerkt zit en je dus voor jezelf moet bepalen of het gebruik van een apart potje, waarvan de meeste merken het niet goedkoop aanbieden, nodig is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021