Excite

Slapen? Eerst je make-up verwijderen

We kennen allemaal lange dagen en avonden waarbij je thuis het liefst meteen je bed induikt. Gemiddeld nemen vrouwen drie avonden per week niet de moeite om hun make-up te verwijderen. Vaak heeft dit te maken met luiheid, maar sommige dames geven toe dat het uit onzekerheid is naar hun partner toe. Welke reden dan ook, slapen met make-up is funest voor een gezonde huid en kan bovendien vervelende huidproblemen veroorzaken.

Zuurstofdoorlatende make-up

Dermatologen zijn eens dat make-up op zich niet slecht is voor je huid. Zeker de afgelopen jaren is er veel gedaan om bijvoorbeeld foundations zuurstofdoorlatend te maken. Dat neemt niet weg dat de producten nog steeds je poriën kunnen verstoppen en dat is precies de reden waarom je make-up voor het slapen moet verwijderen.

Huid ademen

’s Nachts ademt je huid en kan het zich herstellen. Met een gezicht vol make-up beperk je dit herstel. Je make-up heeft urenlang de tijd om door te dringen in je huid, waardoor je poriën vergroot worden. Na een paar dagen zul je meer last hebben van mee-eters en zelfs puistjes. Het is niet verwonderlijk dat acne in veel gevallen verholpen kan worden door het goed schoonmaken van de huid. Bovendien zorgen verstopte poriën voor een vermoeide indruk. Voor een stralende, gezonde huid zul je dus echt iedere avond je gezicht moeten ontdoen van make-up zoals foundations en poeders.

’s Nachts oogmak-up verwijderen

Naast gezichtsmake-up zul je ook oogmake-up moeten verwijderen; vooral als je mascara draagt. Naar bed met mascara kan er toe leiden dat je wimpers uitvallen. Zeker met waterproof mascara is het risico op beschadigde wimpers groot. Wimpers drogen hiermee gemakkelijk uit, waardoor ze erg kwetsbaar zijn en soms zorgen dat je wimperharen afbreken. Bovendien kunnen restjes mascara en andere oogmake-up leiden tot geïrriteerde ogen. Neem dus voor het slapen een paar minuten de tijd om goed je gezicht schoon te maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021