Excite

Slecht kapsel: de gevolgen en de oplossingen

Verminderde werkprestaties, een slecht humeur, onzeker en snel op je tenen getrapt. Allemaal gevolgen van een slecht kapsel! Dat heeft onderzoek uitgewezen. Hoewel dit typisch een vrouwenkwaal lijkt te zijn, geldt dat een bad hair day vooral bij mannen een probleem is. Vooral gevoelens van incompetentie zijn een groot probleem bij het mannelijk geslacht met lelijk haar.

Bad hair day

Iedereen heeft wel eens een bad hair day. Het is een term die we inmiddels gebruiken voor dagen wanneer we niet goed in ons vel zitten. Dat een slecht kapsel invloed heeft op onze gemoedstoestand is dan ook geen verassing.

Verminderde werkprestaties

Vrouwen met een slecht kapsel zijn minder zelfverzekerd, sneller geïrriteerd en hebben een kort lontje. De combinatie van deze factoren leidt tot slechtere werkprestaties. Bovendien schamen ze zich voor lelijk haar. Voor mannen geldt dat ze zich minder slim en minder competent voelen. Die twijfel over het eigen kunnen is ook negatief voor prestaties op de werkvloer.

Slecht kapsel: de klachten

Om die onzekere gevoelens de kop in te drukken, moeten we beginnen bij de oorzaak. Bijna de helft van de klachten over een slecht kapsel heeft te maken met een kapsel dat niet in model wil. Voor een derde ligt het aan een gebrek aan volume en ongeveer een kwart van de mensen geeft de kapper de schuld: het kapsel is slecht geknipt. Bedenk wat voor jou de belangrijkste oorzaak is van een bad hair day en vraag je kapper om tips om bijvoorbeeld je haar te stylen. Een geruststellend resultaat van onderzoek over slechte kapsels, is dat we vooral zelf kritisch zijn. Mensen om ons heen zien het verschil vrijwel nooit aan je haar, maar misschien wel aan je gedrag...

Haarwensen

Mensen denken hun bad hair days op te lossen wanneer ze voller en dikker haar zouden hebben. Krullen staat op de tweede plaats van haarwensen en ook grijze haren zorgen voor irritaties voor de spiegel. Om een slecht kapsel op te lossen begin je bij de basis. Zorg er voor dat je haar verzorgd is. Laat regelmatig bijpunten en gebruik shampoo en conditioner voor jouw haartype. Kies ook een kapsel dat makkelijk te onderhouden is en laat de kapper weten wat jij zoekt in de perfecte coupe.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021