Excite

Hoe creëer je perfecte smokey eyes?

Smokey eyes zijn dramatische, zwoele en donker opgemaakte ogen. Meestal worden donkere kleuren gebruikt, zoals zwart, donkerbruin of donkerblauw. Maar als je een lichte huid of blond haar hebt dan komen je ogen beter uit met zachtere tinten, zoals grijs of bruin. Ook kun je felle kleuren gebruiken, zoals roze, groen of paars.

Wat heb je nodig voor mooie smokey eyes?

  • oogschaduwbasis
  • 2 tinten oogschaduw (licht en donker)
  • een oogpotlood
  • een donkere eyeliner
  • een donkerkleurige mascara
  • een kwastje

Hoe maak je smokey eyes?

Begin altijd met een schone oogleden. Dit kun je het beste doen met een wattenschijfje en oogmake-up remover. Dompel het schijfje in de remover en maak zorgvuldig je oogleden hiermee schoon.

Breng met een kwastje de oogschaduwbasis aan op je oogleden en smeer het uit. Een oogschaduwbasis lijkt op een concealer en wordt gebruikt om de oogleden te effenen, zodat de kleuren van de oogschaduw nog mooier uitkomen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de oogschaduw nog langer blijft zitten dan normaal.

Breng een brede lijn oogpotlood aan op de oogleden. Vervaag het lijntje een beetje uit met je hand of een kwastje voor een 'smokey effect'. Veeg niet al te veel weg, anders houd je geen kleur meer over.

Breng nu de donkere kleur oogschaduw aan op het vervaagde oogpotloodlijn, bijvoorbeeld met pikzwart, of aubergine en begin daarmee in de buitenste ooghoek. Vervaag vervolgens de oogschaduw in de arcadeboog en over het bewegende ooglid.

Om het geheel mooi in elkaar over te laten lopen, breng je een lichte kleur oogschaduw over de donkere tint heen.

Breng nu de eyeliner net boven de wimperrand aan. En als finishing touch ook de mascara op je wimpers.

Smokey eyes: erg makkelijk om te maken

Zoals je ziet zijn smokey eyes heel eenvoudig te maken. Je kunt de smokey eye in allerlei kleuren uitproberen en variëren met meerdere tinten. Dit is echt een ideale look voor bijvoorbeeld feestelijke gelegenheden met de ogen als echte blikvanger. Houd dan ook de lippen het liefst neutraal. Geniet van je prachtige smokey eyes!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021