Excite

Hoe maak je smokey eyes met glitter?

Smokey eyes zijn al jaren helemaal hot! Ze staan bekend om hun donkere, mysterieuze, zwarte ooglook. Het maakt in principe niet uit wat je wilt uitstralen, aangezien smokey eyes voor iedere gelegenheid geschikt zijn. Wil je toch iets wat anders? Probeer dan smokey eyes met glitter. Leuk voor op een feestje!

Wat heb je nodig voor mooie smokey eyes met glitter?

  • oogschaduwbasis
  • 2 tinten oogschaduw (licht en donker)
  • een donkere oogpotlood
  • een donkerkleurige mascara
  • zilverkleurige glitter of goudkleurige glitter
  • twee kwastjes

Hoe maak je smokey eyes met glitter?

Begin allereerst met schone oogleden. Giet een klein scheutje make-up remover op een wattenschijfje en maak daarmee je oogleden schoon.

Breng concealer aan onder je ogen om eventuele donkere kringen te verdoezelen.

Breng met je vingertop een klein beetje oogschaduwbasis aan op je oogleden en smeer het gelijkmatig uit. Een oogschaduwbasis zorgt ervoor dat je oogschaduw langer blijft zitten en geeft ook een mooier effect.

Trek met een donkere oogpotlood een lijntje vlak langs de wimpers op het bovenste ooglid.

Doe het vervolgens ook op je onderste ooglid. Het hoeft niet precies recht te zijn, aangezien je het later gaat vervagen voor een 'smokey effect'.

Vervaag rustig het oogpotlood met een kwastje.

Breng daarna in de buitenste ooghoek de donkere kleur oogschaduw aan en ga zo verder op het vervaagde oogpotloodlijntje. Blend de oogschaduw in de arcadeboog en over het ooglid.

Breng een lichte kleur oogschaduw over de donkere tint aan en blend het een beetje.

Pak nu een nieuwe kwastje en dip het in goudkleurige of zilverkleurige glitter. Tip de glitter met het kwastje op het bewegende ooglid en een beetje onder het oog.

Breng wat mascara aan op je wimpers.

Variëren

Zoals je ziet zijn smokey eyes met glitter heel makkelijk te maken. Probeer te variëren met meerdere kleuren voor verschillende looks. Er zijn tegenwoordig genoeg video- en fototutorials te vinden op het internet, zoals YouTube of (Nederlandstalige) beautyblogs. Neem daar eens een kijkje en probeer de verschillende looks. Glitter en glamour gegarandeerd!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021