Excite

Snortransplantatie; het kan in Turkije

Was haartransplantatie een paar jaar geleden de oplossing tegen een kaal hoofd, in Turkije kunnen mannen tegenwoordig een tekort aan gezichtsbeharing plastisch laten bijwerken. Snortransplantatie is de oplossing voor mannen die hun bovenlip graag wat hariger zien.

Plastische chirurgen Turkije

Plastische chirurgen in Turkije draaien overuren met hun oplossingen voor meer gezichtsbeharing. Mannen van over de hele wereld vliegen naar onder andere Istanbul voor een snortransplantatie. Volgens artsen zijn de meeste klanten buitenlanders die voor de Turkse scherpe prijzen graag heen en weer vliegen voor een behandeling. Sommige reisbureaus zijn zelfs al begonnen met het aanbieden van ‘transplantatiepakketten’ speciaal voor cosmetische tripjes naar Turkije.

Snor wint aan populariteit

Een kaalgeschoren gezicht is van oorsprong een typisch Europese trend, waar veel mannen buiten Europa nu graag vanaf willen. Een snor is vooral in Arabische landen een politiek statement, hoewel een goede snor zo langzamerhand ook een mode-item wordt. De populariteit van een snortransplantatie is volgens artsen te wijden aan populaire series in Turkije, Noord-Afrika en delen van het Midden-Oosten, waarin mannen te zien zijn met een grote snor.

Behandeling gezichtsbeharing

Bij de snortransplantatie worden haarfollikels van meer harige plekken op het lichaam verplaatst naar de bovenlip. De behandeling wordt gedaan met een lokale verdoving en kan tot vijf uur duren. Gemiddeld kost een behandeling zo’n 5.000 dollar. Cosmetisch chirurg Selahattin Tulunay voert maandelijks ongeveer zestig operaties uit voor mannen met beperkte gezichtsbeharing. “De snor maakt een comeback. Mannen willen een snor kunnen laten groeien als teken van mannelijkheid,” vertelt dokter Tulunay. Vorig jaar verdiende de Turkse cosmetische industrie meer dan een miljard dollar met snortransplantaties.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021