Excite

Speciale make up voor een speciale gelegenheid

Special make up is make-up die je opdoet als je iets speciaals op de planning hebt staan, zoals een groot feest. Gaan er vriendinnen of vrouwelijke familieleden mee? Maak er dan een echte meidenmiddag van. Vaak zijn de voorbereidingen leuker dan het feestje zelf.

De don'ts

Denk er vooral aan dat je jezelf niet teveel opmaakt. Je kunt er al snel te opgemaakt uitzien. Zoals voor een heleboel zaken in het leven geldt ook voor make-up 'less is more'. Kies voor een mooie oogmake-up of voor opvallende lippen, maar niet allebei. Wat je ook niet moet doen is de kleur van je make-up afstemmen op die van je kleding. Heel veel vrouwen maken deze fout. Het zorgt er alleen voor dat je er flets en saai uitziet. En dat is niet de look waar je voor wilt gaan. Nu je de belangrijkste 'don'ts' kent, gaan we verder met de 'do's' voor een speciale make-up.

De basis: het gezicht

  1. Voordat je gaat beginnen met het opbrengen van je make-up, moet je er echt voor zorgen dat de huid van je gezicht zacht is. Scrub je gezicht met een goede gezichtsscrub en smeer het daarna in met een voedende dagcrème.

  2. Nu je de basis hebt gehad gaan je verder met een concealer. Een concealer verbergt alle oneffenheden. Gebruik een groene concealer om rode oneffenheden te verbergen zoals puistjes en gebruik voor donkere oneffenheden een concealer die een tint lichter is dan je natuurlijke huidskleur.

  3. Na de concealer breng je de foundation aan. Gebruik een foundation in exact dezelfde kleur als je huidskleur. Breng deze op met een kwast of, als je dat liever hebt, gewoon met je handen.

  4. Na de foundation zet je als het ware je make-up vast met wat losse poeder. Gebruik een grote kwast. En breng deze lichtjes aan op je huid. Zo, we zijn nu klaar voor de volgende stap.

Focus 1: De ogen

De 'smokey eye' is zeer geschikt voor een speciale gelegenheid. Begin eerst met een mooie oogschaduw die past bij de kleur van je ogen. En breng deze aan op de buitenste helft van je ooglid. Op de andere helft breng je een lichtere kleur aan. Vervaag nu de grens tussen deze twee kleuren. Neem een zwart oogpotlood en trek hiermee een lijn op je bovenste en je onderste wimperrand. Vervaag het oogpotlood met zwarte oogschaduw en breng ook deze ook aan op buitenste helft van je arcadeboog. Maak het af met mascara.

Focus 2: De lippen

Kies voor opvallende lippen een kleur die goed bij je teint past. Maar kies wel voor sprekende kleuren. Omlijn je lippen en kleur ze in met een lippenpotlood in de kleur van je lippenstift. Breng nu de lippenstift op. Gebruik eventueel nog een gloss voor wat extra glans.

Good to go

Vergeet je haren, je kleding en je zelfvertrouwen niet. Je bent nu helemaal klaar voor een avondje plezier. Bereid jezelf voor op een dosis aandacht, want die zal je zeker krijgen. Veel plezier!


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021