Excite

Nonchalante haarmode: de speelse knot

Met een nonchalante knot zie je eruit alsof je de hele nacht hebt gedanst. Met een enkel elastiekje heb je je haren bijeengebonden tot een rommelige knot. Hier en daar steken losse plukjes uit je kapsel en je moet regelmatig je elastiekje strakker trekken om te voorkomen dat je kapsel uit elkaar valt. Toch is de speelse knot helemaal hip.

Nonchalance in een kapsel

Op de catwalk komen we hem de laatste tijd steeds meer tegen: de speelse knot. De speelse knot is in feite een rommelige, nonchalante knot waarbij je haren tot een bol op je hoofd zijn gefrommeld. Dit kan hoog op je hoofd zijn, maar ook lage knotten zijn zeer trendy. Hoe maak je dit kapsel?

Het begin

Was je haren met een antipluis shampoo en föhn ze droog. Zorg er wel voor dat je haren nog een heel klein beetje vochtig zijn omdat je hierdoor makkelijker een frommel effect kun creëren. Ietwat natte haren zijn beter handelbaar. Doe vervolgens je haren in een strakke paardenstaart. Afhankelijk van of je een hoge of een lage knot wil, maak je een hoge of een lage staart.

Frommelen

Creëer volume in je paardenstaart door je haren met je vingers op te duwen. Het kan zelfs effectiever zijn om je haren te touperen met een grove haarborstel of kam. Met het touperen krijgt je haar een statisch effect waardoor je het nonchalante effect makkelijker kunt creëren. Na het touperen rol je je haren op tot een bol en zet je het vast met schuifspelden. Mocht je erg dik haar hebben, dan kun je eerst nog met een extra elastiekje de knot verstevigen waarna je de elastiekjes uit het zicht haalt door je knot erover heen te spelden.

De afwerking

Nadat je de knipjes in je speelse knot hebt bevestigd, moet je wat haarlak over het kapsel sprayen. Hierdoor blijft de knot beter zitten en hoef je niet bang te zijn dat een enkel windvlaagje je kapsel iets té nonchalant maakt. En zie daar, je bent helemaal klaar om de catwalk op te gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021