Excite

'Sportbeha moet verplicht gesteld worden'

Een sportbeha kan vrouwen veel ongemakken besparen tijdens het sporten. Toch hebben veel vrouwen hier geen weet van, of ze vinden het teveel moeite om er één aan te schaffen. Volgens expert Joanna Curr moet die dan ook verplicht worden gesteld tijdens gymlessen.

‘Een ondersteunende beha beschermt meisjes tegen pijn en uitgezakte borsten op latere leeftijd,’ aldus Curr. Regulier ondergoed voldoet niet tijdens het sporten, waardoor meisjes vaak de gymlessen proberen te ontduiken. ‘Dat is ook één van de redenen waarom veel meisjes de lessen haten en eraan proberen te ontsnappen met een ziektebriefje.’

Volgens de wetenschapster is een sportbeha net zo belangrijk als bijvoorbeeld een mondbeschermer tijdens een potje rugby.

‘Veel jonge vrouwen beseffen niet dat een verkeerde behakeuze grote gevolgen kan hebben op latere leeftijd. Dat zal hun lichaamsbeeld verbeteren en hen zelfs stimuleren om intensief deel te nemen aan de sportlessen op school,’ meent Curr.

Joanna Curr werkt voor de universiteit van Portsmouth in Groot-Brittannië. Uit onderzoek dat Curr deed, bleek dat er erg veel vrouwen zijn die last krijgen van hun borsten tijdens het sporten. Door de extra ondersteuning die een sportbeha biedt, blijft de buste netjes in het gareel tijdens de lichamelijke oefening.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021