Excite

De sportieve look: hip in je joggingbroek

De fashionista van nu combineert haar joggingbroek met een hip topje. Sportieve kledingstukken gecombineerd met chique items vormen een nieuwe trend binnen de modewereld. Gebruik als finishing touch voor de sportieve look tenslotte de juiste make-up voor een gezonde uitstraling. Wie regelmatig sport, ziet er tenslotte gezond en fantastisch uit.

Hoe draag je een sportieve look?

De sportieve look mag weer helemaal. Ieder seizoen bedenken designers weer een nieuwe look. Ditmaal hebben ze sportieve invloeden verwerkt in de nieuwste modecollecties. Voor een sportieve look hoef je niet per se een atlete te zijn. Zolang je maar een sportieve uitstraling hebt. Alleen dan kun je de sportieve look met overtuiging dragen. Een sportieve look is stoer en toch ook sexy. De kleding zit enigszins tegen het mannelijke aan, maar met enkele simpele items maak je er toch een vrouwelijke look van. De truc is om items van de sportschool te combineren met kleren die je in het dagelijks leven zou dragen.

Mix en match in je sportieve make up

Bij een sportieve outfit hoort ook sportieve make-up. Kenmerkend voor een sportieve uitstraling zijn: blozende wangen, een gebronsde huidskleur, rode lippen en minimaal oogmake-up. Door gebruik te maken van deze kleurtinten wek je de indruk veel tijd door te hebben gebracht in de buitenlucht. Rode wangen krijg je door inspanning, een gebronsde huid krijg je van het zonlicht en rode lippen duiden op een gezonde doorbloeding. Het accent van sportieve make-up komt dan ook te liggen op het gebruik van een bronzende foundation, glanzende lipgloss, blusher en minimaal gebruik van mascara en eyeliner.

Inspiratie uit de jaren '80

De sportieve make-up trend is gebaseerd op de jaren '80 waarbij goud en een zongebruinde, bijna oranje huid erg hip was. Wanneer je deze trend vertaalt naar de huidige sportieve look valt het op dat de bronzen tint weer helemaal terug is, maar dan op een veel subtielere wijze. Het moet doen voorkomen alsof je huid is gebruind door het regelmatig sporten in de buitenlucht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021