Excite

Nooit meer statisch haar: hoe doe je dat?

Er is waarschijnlijk niets zo vervelend als statisch haar. Je haar staat alle kanten op en het lijkt onmogelijk om het in model te krijgen. Dit zorgt voor veel ergernis. Hoe komt het eigenlijk dat je haar statisch wordt? En misschien nog wel belangrijker: wat kun je zelf doen om statisch haar te voorkomen?

Waarom wordt je haar statisch?

Je haar droogt uit door kou, de warmte van een föhn en droge binnen- en buitenlucht. Droog haar raakt eerder statisch geladen. Vochtige lucht zorgt ervoor dat er een klein laagje water op het haar ligt. De statische elektriciteit vloeit via de dunne waterlaag gemakkelijk weg. Als je haar erg droog is blijft de statische elektriciteit er gemakkelijker aan vastplakken. Het onvermijdelijke gevolg hiervan is statisch haar.

Hoe voorkom je statisch haar?

Was je haar niet te vaak en gebruik geen shampoos die je haar uitdrogen. Het gebruik van een vochtinbrengende crèmespoeling kan statisch haar tegengaan. Ook voor na het douchen zijn er diverse vochtinbrengende en verzorgende producten op de markt die de strijd tegen statisch haar aangaan. Gebruik echter niet teveel van dit soort producten door elkaar. Teveel verzorgingsproducten kan je haar juist weer vet en slap maken.

Pas op met het föhnen van je haar. Door de warmte van de föhn word je haar eerder statisch. Föhn je haar daarom zo min mogelijk. Ga je toch föhnen? Zet de föhn dan op de laagste stand en houd hem niet te dicht bij je hoofd. Gebruik voor het borstelen van je haar nooit een plastic of metalen borstel, maar kies voor een borstel van hout, nylon of varkenshaar. Je kam of borstel voor gebruik inspuiten met haarlak vermindert ook de kans op statisch haar.

Wat kun je nog meer doen tegen statisch haar?

Draag geen wollen of synthetische kleding. Vooral bij het omkleden kan je haar hier erg statisch van worden. Wil je een muts dragen? Spuit dan de binnenkant van je muts vooraf in met een beetje haarspray. Ook met wax en olie kun je statisch haar in bedwang houden. Is je haar enorm statisch, maar heb je niets bij de hand om je haar mee te behandelen? Dan is een beetje water je laatste redmiddel. Maak je handen goed nat en ga ermee door je haar. Deze oplossing is helaas wel van korte duur.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021