Excite

Hoe kun je statisch haar voorkomen?

Het voelt naar en staat lelijk: statisch haar. Toch hebben de meeste mensen er soms mee te maken. Vooral in de winter kun je er last van krijgen. Gelukkig is het in veel gevallen mogelijk om statisch haar te voorkomen, want de opstaande haren kunnen weer mooi in model zitten met de volgende tips.

Tips om statisch haar te voorkomen

Statisch haar ontstaat meestal in een omgeving waar de lucht droog is. Daarom hebben we er vooral in de winter last van, want dan staat de centrale verwarming hoog. Ook dragen we dan meestal een muts wat het effect van statisch haar alleen maar verergert.

Om statisch haar te voorkomen, kun je het beste ervoor zorgen dat de lucht in je huis niet al te droog wordt. Planten kunnen de luchtvochtigheid in je woonruimte verhogen, maar er zijn ook speciale waterbakjes die je aan de centrale verwarming kunt hangen. Ook kun je luchtbevochtigers plaatsen. Denk er ook aan om dit op je werk te doen als je bijvoorbeeld in een kantoorruimte werkt.

Statisch haar wordt vaak ook bevorderd door de producten die je gebruikt. Ontklit je je haar met een plastic kam dan zul je merken dat dat erg onaangenaam is als je haar statisch is. Het wordt namelijk alleen maar erger. Gelukkig hoef je alleen maar je kam nat te maken om het statische effect tegen te gaan. Of gebruik een houten kam. Ook moet je bij statisch haar zo min mogelijk de föhn of krultang gebruiken, omdat dit het haar alleen maar droger maakt, waardoor het juist statischer wordt.

Verzorgingsproducten die statisch haar voorkomen

De juiste shampoos en haarcrèmes kunnen ook helpen om statisch haar te voorkomen. Zorg dat je een shampoo gebruikt die niet je haar ontvet. Want droog haar is immers eerder statisch. Werkt dat niet goed genoeg dan kun je een shampoo proberen die antistatisch is. Ook zijn er speciale haarmaskers in de winkel verkrijgbaar om statisch haar weer in model te krijgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021