Excite

Wat te doen bij striae?

Striae is een ander woord voor huidstriemen. Ze zijn meestal roze of paarsachtige van kleur. Striae kan diverse oorzaken hebben, maar zijn altijd het gevolg van (te) snel groeiende huidlagen. Ook ziekte, snelle opbouw van spieren, zwaarlijvigheid, zwangerschap, snelle (huid)groei in verband met hormonale veranderingen of gewichtsverlies kunnen zulke vervelende striemen veroorzaken. Maar gelukkig zijn er een aantal methodes die je kunt uitproberen om de striae verminderen.

De juiste huidverzorging bij striae

Als je last hebt van striae is het nog belangrijker dan normaal om je huid goed te verzorgen. Het soepel houden van de huid kan de striae al aardig verhelpen. Probeer dan ook je huid elke dag te masseren om haar soepel, zacht en elastisch te houden. Verder is het essentieel van belang om zoveel mogelijk te sporten en te bewegen. Ook elke dag voldoende water helpt goed bij de vermindering en voorkoming van striae. Water houdt de huid namelijk gehydrateerd en dus soepel.

Geneesmiddelen tegen striae

Striae kun je helaas niet helemaal verwijderen met slechts crèmes of gels, maar deze producten kunnen de striae wel verminderen. Denk aan huidproducten met bestanddelen als vitamine E, vitamine K, cacaoboter, sheaboter, algen, glycolic acid of retinol. Maar je kunt uiteraard ook kiezen voor producten met natuurlijke oliën, zoals bio-olie, olijfolie, jojoba-olie, amandelolie, sesamolie en kokosolie. Masseer enkele minuten het product naar keuze op de plaats waar je striae hebt goed in. Gebruik daarvoor je hand of een loofah handschoen. Herhaal deze methode een aantal malen per week.

Medische procedures

Er zijn heel wat procedures die je kunt ondergaan als je erg last hebt van striae, zoals een IPL-, Lightwave LED-, of microdermabrasie behandelingen. Als je van plan bent om een van deze behandelingen te ondergaan, zou het slim zijn om eerst te praten met je dermatoloog over de behandelingen.

Verzorg je huid

Er zijn er talrijke methodes die je kunt toepassen om striae tegen te gaan. Met een beetje toewijding zijn de striemen wellicht binnen een half jaar flink zijn verminderd. Desondanks betekent het niet dat je kunt stoppen met smeren. Blijf dagelijks je huid goed verzorgen, anders is de kans groot dat de striae weer terugkomt.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021