Excite

Onthaar jezelf met suikerwax

Ben je het ook zat om steeds veel geld uit te geven aan allerlei ontharingsproducten die toch niet werken? Dan is het hoog tijd om één van de alleroudste methoden voor haarverwijdering te gebruiken: suikerwax. Suikerwax wordt met name in oosterse landen veel gebruikt, maar maakt ook een opmars in het Westen.

Hars, maar toch niet

Suikerwax is het beste te vergelijken met hars; je brengt iets aan op de haren en je trekt het er weer af. Daarmee trek je de haren mee. Maar echt hars is het ook weer niet. Je hebt bijvoorbeeld voor het gebruik van de suikerwax veel minder warmte nodig. Dit verkleint de kans op wondjes, iets dat vaker voorkomt bij het gebruik van hars. Wel werkt het in principe hetzelfde, waardoor het dus ook evenveel pijn kan doen.

Suikerwax maken

Je kunt suikerwax gewoon bij de drogisterij kopen, maar je kunt het ook maken. Het is even oefenen, maar als je het een paar doet, dan heb je het snel genoeg onder de knie.

Wat je nodig hebt: een pannetje, een beker, citroensap, suiker en een bakje. Het is een natuurlijke wax, dus je hoeft niet bang te zijn voor allergieën. Ook leuk: het is lekker goedkoop.

Je maakt de suikerwax als volgt: doe twee glazen suiker in het pannetje. De glazen moeten gewoon helemaal vol zitten. Doe vervolgens het glas voor een kwart vol met citroensap en giet dat bij de suiker. Voeg ook nog een kwart glas water toe en roer alles dan goed door elkaar.

Zet het pannetje op een laag vuurtje en wacht tot het kookt. Laat het daarna een beetje sudderen. Na een minuut of tien wordt het een goudgele substantie. Giet het in een bakje.

Suikerwax gebruiken

Laat de suikerwax lekker even afkoelen. Een uurtje heeft het wel nodig. Daarna kun je het gebruiken. Warm de wax een half minuutje op en roer het daarna door met een stokje. Breng vervolgens een beetje aan op de huid, met de richting van de haargroei mee. Plak hier een stuk katoen op en trek het daarna tegen de richting van de haargroei in: het haar is weg. De strips kun je later weer gewoon wassen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021