Excite

De eerste symptomen van een zwangerschap

Als je goed oplet, zijn de eerste symptomen van een zwangerschap vaak al vroeg te herkennen. Door een zwangerschap verandert de hormoonhuishouding in je lichaam, waardoor je je anders voelt. Soms voel je deze veranderingen al wanneer je nog maar een week over tijd bent. Hieronder worden de eerste symptomen van een zwangerschap op een rijtje gezet.

Symptoom 1: Het uitblijven van je menstruatie

Een van de belangrijkste symptomen van een zwangerschap is natuurlijk het uitblijven van je menstruatie. Als je niet ongesteld wordt, kan dit betekenen dat er een eicel bevrucht is, die zich heeft genesteld in het baarmoederslijmvlies. Het slijmvlies hoeft daarom niet afgestoten te worden: je wordt niet ongesteld.

Symptoom 2: Misselijkheid

Een tweede aanwijzing voor een zwangerschap is ochtendmisselijkheid. Al vroeg in de zwangerschap kan het zo zijn dat je 's ochtends, maar ook in andere dagdelen, spontaan moet overgeven.

Symptoom 3: Veranderende smaak

Wanneer je zwanger bent, kan het zijn dat je smaak verandert. Dingen die je eerst erg lekker vond, vind je nu niet te eten en andersom. Dit geldt niet alleen voor je smaak in eten. Je kunt ook veel heftiger reageren op geuren en geluiden in je omgeving.

Symptoom 4: Gevoelige borsten

Tijdens je zwangerschap kunnen je borsten onder invloed van hormonen opzwellen en gevoeliger zijn.

Symptoom 5: Vermoeidheid

Doordat je lichaam zich bezig houdt met de zwangerschap, verbruik je meer energie. Het kan daarom zijn dat je sneller moe bent dan anders.

Andere lichamelijke veranderingen

Er zijn nog meer symptomen van een zwangerschap, zoals pijn in de onderbuik en hoofdpijn. Ook kan het zijn dat je emotioneel gevoeliger bent en heftiger reageert in bepaalde situaties.

Symptomen bewijzen geen zwangerschap - doe een test!

Bovenstaande symptomen kunnen wijzen op een zwangerschap. Om er zeker van te zijn dat er inderdaad sprake is van een zwangerschap zul je echter altijd een zwangerschapstest moeten (laten) doen. Als blijkt dat je zwanger bent, raadpleeg dan een arts. Hij of zij kan je adviseren over het verdere verloop van je zwangerschap.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021