Excite

Tanning: weg met witte billen!

Met een lekker bruin kleurtje zie je er gezonder uit, niet gek dat mensen daarom steeds meer onder de zonnebank liggen. Helaas is uit onderzoek gebleken dat de zonnebank huidkanker veroorzaakt. Liefhebbers van een zongebruind huidje stappen daarom soms over naar spray tanning. Over beide mogelijkheden lees je in dit artikel.

Zonnebank op de gezonde manier

Afhankelijk van je huidtype mag je per week enkele minuten onder de zonnebank. De medewerkers van een zonnestudio zullen je adviseren over gezond zonnebankgebruik. Zo kunnen mensen met een extreem lichte huid, lichte ogen en blond of rossig haar eigenlijk niet onder de zonnebank zonder dat hun huid daar schade van ondervindt. Voor mensen met een gevoelige huid geldt het advies: bouw je zonnebank tijd langzaam op. Ook hierover kan een medewerker van de zonnestudio je adviseren. Volg dit advies altijd op! Na de zonnebank kun je vaak even douchen en insmeren met een vochtinbrengende crème.

Veilig zonnebanken

Over het algemeen geldt dat je niet vaker dan vijftig keer per jaar onder de zonnebank mag. Luister daarbij altijd goed naar je lichaam. Ga niet te lang; ga niet als je huid hevig reageert op de uv-straling en ga niet onder de zonnebank als er in jouw familie huidkanker voorkomt. Helaas leidt overmatig zonnebankgebruik tot huidkanker en de risico's kunnen maar moeilijk beperkt worden.

Spray tanning

Spray tanning is het veilige alternatief van de zonnebank. In een speciale cabine wordt je lichaam als het ware geverfd met een fijne mistige spray. Binnen tien minuten ben je klaar en heb je een mooi goudbruin kleurtje.

Spray tan behouden

De verf van een spray tan heeft even nodig om in je huid te trekken. Daarom moet je 6 uur wachten met douchen en sporten. De kleur blijft het best beschermd met een vochtinbrengende crème voor de bruine huid. Je hebt dan zo'n vijf tot zeven dagen plezier van de kleur. Het nadeel in vergelijking met een zonnebank is natuurlijk dat je geen kleur opbouwt met spray tanning. Wel is het bij veel salons mogelijk om tegen een gereduceerd tarief je kleur te onderhouden, als je binnen een week terugkomt voor een touch-up.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021