Excite

Te oud voor rode lippenstift?

Vrouwen van 59 zouden te oud zouden zijn voor rode lippen. Ook strakke kleding, hoge hakken en kunstnagels zijn uit den boze. Dat vinden Britse vrouwen, zo blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend Britse vrouwen van boven de 45 jaar.

Rode lippenstift

Natuurlijk is niet iedereen enthousiast over ouder worden, maar de Britse vrouwen zijn wel erg streng als het aankomt op wat wel kan en wat niet. Zware make-up is wat de Britten betreft een absolute misser en rode lippenstift kan echt niet meer als je ouder wordt. De grootste fout die een vrouw kan maken is een diep decolleté dragen met rimpels.

Zelfbruiner

Behalve rode lippenstift is ook zelfbruiner een absolute no go voor oudere vrouwen. Vanaf het veertigste levensjaar zijn zelfbruinende crèmes verboden voor de Britse vrouwen. Tattoos kunnen niet meer als vrouwen de midden vijftig passeren.

Andere no go’s

Naast allerlei cosmetica heeft ook sommige kleding een houdbaarheidsdatum. Baseballpetjes, minirokjes en leren broeken zien er volgende de ondervraagden slecht uit vanaf de veertig. Knielaarzen en strakke topjes mogen nog tot eind vijftig. Twee staartjes mag maar tot je twintigste.

Ouder worden

Britse vrouwen vinden het ondanks hun strenge beauty eisen geen probleem om ouder te worden. 74 procent van de vrouwen laat de natuur gewoon zijn gang gaan, zonder extreme antiveroudering maatregelen. Daarnaast zegt maar liefst 95 procent van de Britse vrouwen dat ze er jonger uitzien dan hun werkelijke leeftijd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021