Excite

Thuis ontharen met laserbehandeling

Veel mensen hebben last van ongewenst haar en ontharen blijft een vervelend karwei. Met scheren en harsen blijven de haren maar tijdelijk weg. Voor een permanente oplossing moet je je wenden tot een laserbehandeling, of een lichtbehandeling met IPL. Voorheen waren de IPL behandelingen exclusief te doen bij een specialist, maar sinds kort is ook een thuisbehandeling met IPL mogelijk.

Zomerklaar

Het klinkt fantastisch natuurlijk, je benen, oksels en bikinilijn het hele jaar zomerklaar. Definitieve ontharing is de oplossing. Met een IPL behandeling in het comfort van je eigen woning is dit mogelijk. IPL is een afkorting van Intense Pulsed Light. De behandeling bestaat uit sterke lichtflitsen op de huid, waarbij het licht wordt omgezet in energie. Met die energie worden de haarzakjes onherstelbaar vernietigd en de haartjes groeien nooit meer terug.

Aantal behandelingen IPL

Een IPL behandeling moet meerdere keren worden gedaan tijdens het groeiproces van de haren. Gemiddeld zijn er acht behandelingen nodig, met tussenpozen van zes weken. Het is daarom handig om zelf de behandeling te doen, en niet maandenlang afspraken bij de specialist te hoeven maken.

Laserapparaat voor thuis

Er zijn inmiddels verschillende apparaten op de markt, waarmee je thuis je haren kunt weglaseren. Het grote voordeel is natuurlijk het ontharen in je eigen huis. Daarnaast schaf je eenmalig het apparaat aan, en kun je zo vaak ontharen als nodig is voor dezelfde prijs. Voorbeelden van laserapparaten voor thuisgebruik zijn de Philips Lumea en de Salon Laser Hair Remover als Tell Sell.

Nadelen laser voor thuisgebruik

Nadelen van de laser voor thuisgebruik zijn er natuurlijk ook. De kracht van het laserapparaat is veel lager dan de professionele lasers. Dat kan problemen opleveren voor de effectiviteit van de laser voor thuisgebruik. Bovendien duurt thuis ontharen langer dan bij een groot laserapparaat van de schoonheidsspecialist. Bij zware lichaamsbeharing is een IPL behandeling voor thuis dus niet zo geschikt. Bij gemiddelde beharing zul je gemiddeld één keer per jaar de behandeling moeten herhalen. Bij foutief gebruik zijn er ook risico’s voor permanente schade aan ogen en huid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021