Excite

Tips bij slechte adem

Een slechte adem is één van de grootste afknappers in de liefde. Helaas hebben we er allemaal wel eens last van, na een overdosis knoflook of gewoon als je ’s ochtends wakker wordt. Met de juiste reiniging en gezonde voeding kun je slechte adem toch tot een minimum beperken.

Bacteriën op de tong

Een slechte adem wordt veroorzaakt door bacteriën op de tong en niet, zoals veel mensen denken, door vieze tanden. Als je het gevoel hebt dat je rondloopt met een slechte adem, let dan in de eerste plaats op een goede mondhygiëne. Zorg dat je goed je tanden, tong en tandvlees poetst en voorkom dat er etensresten achterblijven. Zo bestrijd je de bacteriën die een slechte adem veroorzaken. Een slechte adem kan in sommige gevallen ook het gevolg zijn van een medische aandoening, bijvoorbeeld een ontsteking of zelfs kanker. Bij dit vermoeden moet je natuurlijk naar de huisarts.

Voedingsmiddelen voor frisse adem

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen ook helpen bij het behouden van een frisse adem. We zetten ze hier voor je op een rijtje.

  • 1. Drink voldoende water. Water zorgt voor een hydratatie van de mond en verdoezelt de slecht ruikende bacteriën. Bovendien spoelt water voedselrestjes weg. Een goed alternatief is groene thee. De anti-oxidanten in groene thee kunnen helpen bij het verlagen van het zwavelgehalte in je mond, veroorzaakt door bacteriën.
  • 2. Eet voldoende vitamine C. Deze vitamine uit groenten en fruit stopt de groei van de bacteriën in je mond en neutraliseert geurtjes. Appels in het bijzonder hebben een positief effect op je mondhygiëne. Appels zorgen voor een verhoogde speekselproductie en zijn rijk aan zuurstof. Daarnaast zorgt het vruchtvlees ervoor dat tandplaque wordt verwijderd.
  • 3. Eet yoghurt en volkorenbrood. Beide voedingsmiddelen zorgen ervoor dat afvalstoffen van bacteriën worden opgeruid. Kies in het geval van yoghurt voor een vetarme, suikerarme variant.
  • 4. Neem op zijn tijd een suikervrij kauwgompje. Kauwgom stimuleert de aanmaak van speeksel en verwijdert voedselrestjes. Versies met xylitol beschermen bovendien je gebit tegen gaatjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021