Excite

Tips voor snelle haargroei

Heb je een korte coupe en wil je weer lange lokken? Of is je kapsel verknipt en wil je zo snel mogelijk weer lange haren? Volg dan deze tips voor langer haar en je haar groeit nog sneller. Het belangrijkste op de lijst: een goede verzorging van je lokken.

Niet vaak knippen

Het is een mythe dat je haar sneller gaat groeien door het vaak te knippen. Immers, je hoofdhuid weet niet dat je aan de onderkant iets afknipt. Het enige voordeel van een regelmatige knipbeurt, is dat je dode puntjes wegknipt, waardoor ze niet vanzelf afbreken. Als je je haren wil laten groeien doe je er toch verstandig aan om niet te vaak naar de kapper te gaan.

Beschadiging tegengaan

De gemakkelijkste en meest logische manier om je haar te laten groeien is te voorkomen dat het afbreekt en ongezond wordt in de puntjes. Daarom is het belangrijk om beschadiging van je haar zoveel mogelijk tegen te gaan. Probeer dus niet iedere dag je haar te stijlen met een stijltang en bewaar ook je krultang alleen voor speciale gelegenheden. Zo voorkom je uitdroging en hoeft je haar niet steeds te herstellen. Wil je toch graag je stijltang gebruiken, of wil je de deur niet uit met nat haar? Gebruik dan een hittebestendige olie of andere beschermende spray.

Gezond dieet

Voor gezonde haren is een gezond dieet noodzaak. Drink voldoende water, zodat je lichaam voldoende haarcellen kan aanmaken. Let verder op een goede dosering van vitamine B12. Dit zorgt voor stevig haar en stevige nagels. Slik eventueel een supplement, zoals biergisttabletten.

Verzorg de hoofdhuid

Verzorg je hoofdhuid goed. Je haar kammen of een hoofdmassage stimuleert de haarzakjes, waardoor je haar sneller gaat groeien. Beperk het kammen wel tot twee keer per dag, anders krijg je snel vet haar.

Goede verzorging

Je haar heeft baat bij een goede verzorging. Pas op dat het niet uitdroogt en kies een shampoo en een conditioner voor jouw haartype. Daarnaast doe je er verstandig aan om één keer per week een haarmaskertje te nemen. Wat ook goed werkt: een eiwit in je haar. Eiwit maakt je haar sterker en het voorziet je kapsel van belangrijke vitaminen. Verdeel het eiwit van een ei over je haar, laat het even intrekken en spoel het goed uit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021