Excite

Wil je mooi bruin worden? Lees dan deze tips voor de juiste zonnebrandcrème

Iedereen geniet er wel van: de zon! Alleen is het tegenwoordig oppassen geblazen. Je kunt niet alleen je huid verbranden, maar er is door de uv-stralen zelfs gevaar voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen als je een dag op het strand doorbrengt of een flinke wandeling gaat maken in de zon. Hier zijn alvast wat tips voor het kiezen van een goede zonnebrandcrème.

Maak gebruik van deze tips bij het uitzoeken van een zonnebrandcrème

Op een mooie warme zomerdag wil je natuurlijk lekker zoveel mogelijk buiten zijn. Helaas is dat niet altijd even gezond doordat de zon - ook in Nederland - behoorlijk sterk kan stralen, waardoor je zonnebrand kunt oplopen. Daarom moet je je huid beschermen tegen de uv-stralen van de zon. In welke mate? Dat verschilt van huid tot huid. Het ene huidtype kan beter tegen de zon dan de andere. Om iedere huid zo goed mogelijk te kunnen beschermen staan de schappen van de drogisterij vol met allerlei zonnebrandcrèmes. Hoe kies je uit het overweldigende aanbod nu het beste product?

Een van de tips voor het uitzoeken van een zonnebrandcrème is het letten op de factor. Hoe hoger de factor hoe sterker de bescherming. Ben je bijvoorbeeld iemand met een zeer lichte huid, dan kun je het beste de hoogste factor gebruiken. Heb je daarentegen juist een donkere huid dan kun je op zoek gaan naar de laagste factor, want dan heeft je huid minder bescherming nodig.

Verder is het belangrijk om te letten of de zonnebrandcrème waterproof is. Ga je namelijk lekker naar het strand, dan neem je vast een duik in de zee als het warm is. Het zou dan fijn zijn als de zonnebrandcrème niet meteen is weggespoeld.

Let hier ook nog even op als je zonnebrandcrème gebruikt

Hoe hoog de factor ook is, een van de belangrijkste tips voor het gebruik van zonnebrandcrème is, dat je je regelmatig moet blijven insmeren. Ook heeft de crème een half uurtje nodig om in te trekken, dus smeer je tijdig in. Daarbij heeft zonnebrandcrème een beperkte houdbaarheid. Check daarom of de producten die je misschien nog hebt van vorig jaar, nog wel goed zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021