Excite

Toch rode lippen voor Turkish Airlines personeel

Het verbod op rode lippen bij Turkish Airlines is toch weer afgeschaft. De controversiële maatregel die stewardessen verbood om fel gekleurde lippenstift te dragen riep veel weerstand op. Vooruit uit seculiere kringen kwam veel protest. Het gevolg was dat veel stewardessen juist met rode lippen op hun werk verschenen. De maatregel werd begin mei ingevoerd.

Verbod was foutje

Volgens de directeur van Turkish Airlines Temel Kotil, was de beslissing genomen door 'overijverige' kaderleden. Het was een foutje, vertelt de directeur. "Het was geen besluit en er is geen toestemming voor gegeven," aldus Kotil.Turkish Airlines heeft volgens hem juist helemaal geen problemen met rode lipstick op de lippen van de stewardessen."Dit brengt ons één stap terug."

Make-up in pastelkleuren

Turkish Airlines rechtvaardigde het verbod omdat het vond dat lippenstift en nagellak 'schade toebrengen aan de visuele integriteit' van het cabinepersoneel. "Een simpele, verzorgde make-up in pastelkleuren heeft de voorkeur," liet het bedrijf toen weten in een persbericht. Veel Turken waren het niet eens met het verbod. De vakbond van Turkish Arlines had al aangekondigd te gaan staken als de regel niet teruggedraaid zou worden.

Turkish Airlines islamiseren

De voorzitter van de vakbond vertelt bij Reuters: "De nieuwe richtlijn past precies in het verlangen van het management van Turkish Airlines om het bedrijf in te richten naar eigen politieke ideologie." Volgens hem kan niemand ontkennen dat Turkije de afgelopen jaren conservatiever en religieuzer is geworden. Liberale media verweten de directie van de vliegmaatschappij eerder al dat ze Turkish Airlines wilden islamiseren onder invloed van het conservatief-islamitische regime in Turkije.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021