Excite

Toe aan ontspanning? Bezoek de thermen

Druk op je werk en voel je de spanning in je lichaam toenemen? Het klinkt alsof je wel een relaxt dagje kunt gebruiken. Bezoek dan een van de thermen in Nederland. Lekker ontspannen door je lichaam en geest even op non-actief te stellen. Dan kun je er daarna weer helemaal tegenaan.

Badhuis

Het woord thermen is afgeleid van het Romeinse woord voor badinrichting of badhuis. De traditie van lekker badderen voor de ontspanning is namelijk al meer dan tweeduizend jaar oud. Al ver voor de jaartelling waren er badhuizen. Soms heel simpel, zoals een soort badkamer in huis. Maar later ook luxer; toen de thermen naast de hygiëne, ook gebruikt werden voor ontspanning en sociale ontmoeting.

Baden en sauna’s

De thermen hebben nog steeds hetzelfde karakter als toen. Baden op verschillende temperaturen, stoombaden en verschillende etherische oliën worden, horen net als honderden jaren geleden, nog steeds echt thuis in de thermen. Nu zijn de aangeboden diensten vaak wel uitgebreider. Behalve de verschillende baden en sauna’s, zijn er vaak faciliteiten voor massage, opgieting en beauty behandelingen.

Thermen in Nederland

Hoewel de Romeinen al lang niet meer te bekennen zijn in de lage landen, hebben we natuurlijk wel de voordelen van de thermen overgenomen. Op verschillende plaatsen zijn er thermen in Nederland te vinden. Zo zit de keten ‘Thermen & Beauty Group’ met verschillende locaties in Nederland. Bij deze vestigingen vind je verschillende baden, sauna’s, beauty behandelingen en massages door gespecialiseerd personeel. Bekend zijn ook de thermen in Born, Zuid-Limburg. Perfect te combineren met een bezoekje aan het Thermenmuseum in Heerlen. Hier kun je een opgraving bezoeken van oude Romeinse thermen. Andere prima thermen vind je bijvoorbeeld in Valkenburg, Bussloo, Tilburg, Nijmegen en Ernst.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021