Excite

Tom Ford lanceert make-up voor mannen

Tom Ford lanceert een collectie beauty en make-up voor mannen. Dit najaar moet de verzorgingslijn van de ontwerper klaar zijn voor de verkoop. Onder ‘Tom Ford for Men’ zullen onder andere parfum en een moisturizer in de verkoop gaan.

Nieuw tijdperk

Het lijkt erop dat een nieuw tijdperk is aangebroken, waarin make-up voor mannen steeds normaler wordt. Tom Ford lijkt een van de voorlopers van deze trend. Ford sprak in 2011 al zijn enthousiasme uit over beautyproducten voor de man. “Het heeft me nooit aangetrokken om vrouwenschoenen aan te doen, maar make-up? Daar ben ik bloedserieus over.” En hij zou wel eens een gat in de markt ontdekt kunnen hebben. Volgens het bedrijf Euromonitor International, besteden Amerikaanse mannen jaarlijks inmiddels vijf miljard dollar aan cosmetische producten. Tien jaar geleden was dat nog maar 2,4 miljard dollar.

Make-uplijn voor mannen

Tom Fords beauty en make-up lijn voor mannen zal bestaan uit een gezichtsreiniger, moisturizer, oogcrème, reinigend moddermasker, concealer, bronzer en twee parfums. Wat de producten gaan kosten is nog niet duidelijk, maar de collectie dames beauty en make-up van Tom Ford is niet goedkoop. Zo kost een conceiler voor dames 80 dollar.

Cosmetica voor mannen

Tom Ford is niet de eerste ontwerper die zich waagt aan de cosmetica voor mannen. Zo lanceerde Marc Jacobs eerder een uniseks verzorgingslijn, met daarin dezelfde producten voor mannen als vrouwen. Daarnaast is nagellak voor mannen in bepaalde milieus een grote trend. In dure clubs en salons zijn ook steeds meer mannen die een manicure kopen, als onderdeel van hun normale persoonlijke verzorging.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021