Excite

Het belang van een top coat op je nagellak

Wanneer je nagellak opdoet, wil je dat de lak lang blijft zitten. Je lak kan door allerlei zaken zoals afwassen of zwemmen beschadigen. Wanneer je je nagellak op de juiste manier aanbrengt, geniet je het meest van de lak. Het is dus belangrijk om een top coat te gebruiken wanneer je lang wilt genieten van je nagellak. Wat is het juiste stappenplan hiervoor?

Een base coat

Om te beginnen moeten je nagels vetvrij zijn. Dit kun je doen met bijvoorbeeld nagellakremover. Hierna breng je de base coat aan. Deze coat zorgt ervoor dat de kleur niet in de nagels trekt. Vooral bij kleuren als rood of zwart is dit belangrijk. Je wilt immers geen verkleurde nagels.

De top coat

Dan kan de lak erop. Het beste doe je dit in twee laagjes. Wanneer de lak droog is, doe je hier de top coat overheen. De top coat zorgt ervoor dat de nagellak harder wordt en dat de lak dus minder snel beschadigt. Daarnaast kan je top coat extra glans aan je nagellak geven of het juist mat maken, afhankelijk van het type top coat uiteraard. Matte nagellak is nog steeds populair en het resultaat kan leuk zijn. Door over een glanzende lak een matte top coat aan te brengen, krijg je een heel ander effect.

Merken

Verschillende nagellakmerken verkopen top coats. Het ene merk heeft niet per se betere top coats dan het andere merk. Het is maar net welke jij het prettigst vindt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een top coat van Sally Hansen of een budget top coat van Essence.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021