Excite

Trend: de watercolour tattoo

Iedereen met een passie voor tatoeages is altijd op zoek naar de mooiste en meest originele body art. De tribal sleeve hebben we inmiddels al lang gezien toch? In Tsjechië is een jonge tattoo artist al een aantal jaar aan het werken met zogenaamde watercolour tattoos, die er uitzien als prachtige aquarelschilderijen. Maar dan op het lichaam.

Kleurig aquareleffect

De Tsjech die vooral bekend is onder zijn artiestennaam Ondrash, is vooral bekend in zijn thuisland. Zijn watercolour tattoos zijn echter al lang de landsgrenzen over. Toch zijn de experts het er over eens dat een echte Ondrash zeker van nep te onderscheiden is. Ondrash is een expert op het gebied van kleuren, waarmee hij een subtiel maar kleurig aquareleffect bereikt. Ook zijn artistieke hand zorgt voor een ongeëvenaarde en unieke handtekening.

Goede watercolour tattoo

Inmiddels zijn er ook al een heleboel namaak ‘Ondrash’ opgedoken. Omdat het effect van een goede watercolour tattoo lastig te bereiken is, zijn het vaak weinig creatieve plaatjes. Overigens zegt dit niets over de tattoo artist zelf; ieder heeft zijn eigen specialisme.

Watercolour tattoo lange terijn

Hoe de watercolour tattoo zich houdt op lange termijn is nog onduidelijk. Zoals bij veel nieuwe vormen van tatoeren is het onmogelijk om de lange termijneffecten goed in te schatten. Ook of de tattoo goed bijgewerkt kan worden is de vraag. Tot nu toe zien de watercolour tattoos van Ondrash er in ieder geval prachtig uit. Bezoek zijn Facebookpagina voor een selectie van zijn werk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021